29 januari 2018 Celta Vigo Real Betis Speltips

Speltips inför Celta Vigo – Real Betis 29/1: Överdrift från spelbolagen

En ny vecka betyder nya matcher och därmed fler speltips från oss på Spelbloggare. Fokus härnäst: Celta Vigo mot Real Betis på Balaídos – och därifrån anser vi oddssättarna överdriva sannolikheten för en viss typ av utfall.

Sportens värld har inte alltför mycket att erbjuda denna måndag, men spanska Primera División sviker i alla fall inte. Det kan vi slå fast. Om ni vill se matchen, har den avspark 21:00 och visas på både Viasat Premium och Viaplay.

Efter två raka – och imponerande! – bortavinster har Celta Vigo fått blodsmak i munnen i jakten på en plats ut i Europa. Här är en av omgångens hängmatcher, varpå hemmalaget vid händelse av en seger skulle hämta in på tabellsexan Sevilla, till två pinnar, samt passera Eibar.

Dessa vinster, då? Den senaste kom med 2-1 över Real Sociedad och den dessförinnan med ett mål mot noll, mot Levante. Under 2018 hittas bland annat ett 2-2-kryss mot Real Madrid också. Toppform!

Real Betis är bara pinnen bakom Celta Vigo, det ska nämnas, men inte ska de väl vara av Europamaterial? Såvida chansen finns i praktiken är förstås siktet inställt på det – även om undertecknad närmast omöjligen kan se dem räcka till i det långa loppet.

Något som varit synonymt med Real Betis är tydliga formperioder, där de under vissa tider varit fantastiska och andra helt under isen. Det nya året öppnades på bästa möjliga sätt; först med en 5-3-vinst borta över urstarka Sevilla och därefter värjdes Leganés undan med 3-2. Åtta mål framåt – på två matcher! Sist föll de dock med 0-5 mot serieledande Barcelona. Vad händer nu?

Fortsatt borta för Real Betis är Joel Campbell samt Antonio Sanabris. Antono Adán är osäker. På truppfronten kunde situationen inte vara bättre än den är för Celta Vigo, som alltså har hela truppen intakt.

Prioriterar defensiven

Tre raka målfester för Real Betis och ett Celta Vigo som är offensivt starkt och som erkänt brukar vilja pusha upp tempot matcherna. Betyder det ännu ett målpartaj här, på Balaídos? Vi är inte säkra på den saken…

Gällande Celta Vigo har det varit rätt stabilt i deras matcher på sistone, även om enstaka rentav exploderat. Exempelvis har fyra av de fem senaste hemmamatcherna max innehållit två mål. Övrig var mot Real Madrid, som slutade 2-2, och då är det svårt att undvika tempohöjningen.

Runt Real Betis har det varit rejäl fart och fläkt under 2018, men känslan är att det hela snart ska ebba ut och landa i en mer stabil målproduktion – framåt och bakåt. 0-5 i baken mot Barcelona förra veckan kan rimligen betyda i en mer defensiv approach här, för att motverka ett eventuellt plattfall på nytt.

Givet är att målmöjligheterna finns, men vi känner att spelbolagen kanske överdriver dessa något, varpå värdet är på underspelen.

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre mål – synas till 1,96x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:00, måndag 29/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 56%
X: 24%
2: 23%
Över 2,5 mål: 64%
Under 2,5 mål: 40%