Speltips inför Celtic – Alashkert 18/7: Avslagen retur

Spelbloggare Publicerat: 18 July 2018

Ena sidan ska bara avverka matchen. Den andra försvara deras heder. Klassiska Celtic tar emot armeniska Alashkert i Glasgow och då hämtar vi vårt speltips från målmarknaden.

Annons:

Alashkert – Celtic: 0-3.

Där är vi nu, inför returmötet i Champions Leagues första kvalrunda. Det är med andra ord helt avgjort – att Celtic är vidare och att hoppet om att nå gruppspelet alltjämt lever vidare. Klubben är en bra bit från deras storhetstid, men kan fortfarande utmana på den största av scener.

Hemma i Skottland är dominansen total och serien har vunnits sju säsonger i följd – alltid storstilat, utan att konkurrenterna under har varit ens i närheten. Serien startar under början av augusti månad och tempot kan således vara lite halvdant för närvarande. Vänskapsmatcherna hittills har de däremot levererat stort i, senast med en 4-1-kross av Standard Liége.

Indisponibla för skottarna inför  matchen är Tom Rogic, Cristan Gamboa, Jonny Hayes och Lewis Morgan. Inte överdrivna problem, särskilt som situationen är till det här returmötet.

Alashkert är den armeniska klubbfotbollens dominant – har vunnit serien tre år efter varandra – men räcker, förstås, inte till ute i Europa. Där har de inte mycket att sätta emot och det är talande för vilken nivå som landets fotboll håller.

Vettigt underspel

En sak ska vi inte sopa under mattan med: här är skillnaderna fundamentala. Celtic är slagkraftigare på alla positioner. Hela truppen. Ett lag som skulle kunna utmana i Europas finrum. Ett annat på en helt annan nivå.

Men detta är också en chans för Celtic att rotera en del, städa om – och framförallt: spara på krafterna. Tror knappast att de känner stress över att siffrorna ska skjuta upp i höjden och står det exempelvis 2-0 på tavlan en bit in i andra halvlek, kan intensiteten lätt dras ner.

Alashkert ska försvara deras heder – och kommer backa hem med i princip allt de har. Hemmamötet höll de siffrorna nere fram till slutspurten och det visar på att de kanske inte är helt ute och cyklar.

Dessutom är det två lag vars säsonger ännu inte startat, vilket talar för något lägre intensitet än det annars skulle vara, mitt i vardagslunken.

Under 3,5 mål är köpbart till oddset 1,85, vilket presenteras av William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill
Spelstopp: 20:45, onsdag 18/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.