30 januari 2020 Barcelona Leganés Speltips

Speltips inför Chelsea – Barcelona 20/2: Antiklimax till match

Puh! Är ni med oss? Det vankas stormatch i Champions League och på Stamford Bridge – Chelsea mot Barcelona. Dubbelmötets första match har vi målat upp en klar, tänkbar matchbild från och utifrån den kommit fram till en slutsats i form av ett speltips på målmarknaden.

Premier Leagues mästare och numera tabellfyra ställs mot La Ligas dominanta serieledare. Två klubbar med stora ambitioner i deras Europaäventyr, men där det fortfarande är stora skillnader parterna emellan.

Barcelona ser ut som ett av fotbollsvärldens absolut bästa lag och har dito under hela spelåret. Spanska Primera División toppas i dominant stil medan Champions League-gruppspelet – där man hade sällskap av Juventus, Sporting CP samt Olympiakos – var en så kallad ”walk in the park”.

Det mest slående med Barcelona är deras stabilitet. Att få hål på dem är oerhört svårt och att vinna över dem ännu svårare. Sedan Supercupfinalen mot Real Madrid i augusti månad har det blivit blott en torsk.

Lika starkt står inte Chelsea, fastän de hittas i Premier Leagues topp fyra och sålunda redan nu har ena foten i nästa års Champions League. Gruppspelet i årets var lite av en stökig historia, men det blev en andra- och slutspelsplats – strax bakom Roma och en bit före Atlético Madrid samt Qarabag.

Det finns en del, mer bestämt fyra, osäkra kort i Chelsea: Marcos Alonso, Tiemoué Bakayoko, David Luiz samt Ross Barkley. Gästernas Phillippe Coutinho är inte disponibel i och med att han redan spelat i CL för Liverpool. I övrigt är Nelsón Semedo avstängd och Thomas Vermaelen småskadad.

Spela riskfritt på matchen: Som ny kund hos Ohmbet kan ni spela för 300 kr helt riskfritt på Chelsea – Barcelona. Klicka här för att ta del av kampanjen.

Försiktig approach

Veckans hetaste match? Absolut, så är det. Två storklubbar – med stora ambitioner. Dessvärre tror inte vi att det blir på tal om en match med överdrivet uppskruvat tempo och att det därmed kan komma att bli chans- och målsnålt.

De första mötena av två inleds ofta mer tillbakalutade kontra de andra, eftersom det inte finns resultat att spela på. Inget lag som helt enkelt behöver jaga i uppförsbacke.

På hemmaplan må Chelsea vara i behov av ett positivt resultat, läs: vinst, för att inte bortamötet på Camp Nou ska bli en övermäktig uppgift. Vi har dock svårt att se dem börja jaga omgående, utan ser deras begränsningar i förhållande till Barcelonas styrkor.

I praktiken: ett Chelsea med relativt lite boll, som är tillbakalutat och inväntar chanserna att ställa om.

Barcelona är den bättre parten, tveklöst. Men de är också medvetna om att det här är en tuff bortamatch och att det är på hemmaplan som spiken ska sättas i kistan. Blir knappast på tal om särskilt stora riskmoment i spelet, utan snarare bekväm possessionfotboll.

Defensivt är Barcelona tokstabila. Exempelvis har bara 11 mål släppts in på 24 Primera División-matcher samt ynka ett på de sex CL-gruppspelsfajterna. Nu har de fem raka som innehållit max två mål.

Mer fart och fläkt har det varit runt Chelsea. Två stora bottennapp har följts upp av en 3-0-vinst över AFC Bournemouth samt 4-0-kross av Hull City. Nu väntar dock en helt annan typ av matchbild, motstånd och approach från ”Londons blåa”.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka om det blir exakt tre mål i matchen – köper vi blint till 1,79 x insatsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kronor + 200 kr mobilspel i välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 20/2
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 27%
X: 29%
2: 47%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 50%