Speltips inför Chelsea – Everton 11/11: Oförtjänt stort favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 10 November 2018

Formstarkt möter formstarkt i Chelsea och Everton, på Stamford Bridge. Vår bestämda åsikt är att ”Londons Blåas” chanser överdrivs och att det kan vara på tal om en skräll här…

Annons:

Det är nervkittlande uppe i toppen av Premier League och ännu har inget lag förmått att rycka – och det kan förklaras i hur flera av toppklubbarna steppat upp jämfört med föregående år, däribland Chelsea under italienaren Maurizio Sarris ledarskap.

Utöver det har Chelsea ett rent facit, fyra vinster på fyra matcher, i Europa League och är med det klara för slutspelet. Torsdagens bortamöte med vitryska BATE, där det också roterades en del, vanns med ett mål mot noll sedan Oliver Giroud smällt dit sitt första mål spelåret anno 2018/19.

I seriespelet, det klart prioriterade, står klubben på andraplatsen – två pinnar bakom mästarna och serieledande Manchester City samt på bättre målskillnad än jagande Liverpool. Strax bakom återfinns även Tottenham Hotspur och Arsenal.

Everton kan vara något ojämna i deras prestationer under perioder, men nu fått upp farten och vunnit fyra av deras fem senaste PL-matcher. Enda tappet under denna period; en knapp 1-2-förlust mot Manchester United på Old Trafford – en match där det under sluttampen skapades nerv.

Räcker Everton för att komma ut i Europa? De hoppas åtminstone kunna vara en del av skiktet bakom den absoluta toppen och ska inte ses utan chans på en position som runt femma-sexa.

Everton plusspelas

Vissa trötta ben och huvuden kan finnas i Chelsea. En förhållandevis stark startelva presenterades i veckans Europa League och sedan dess har så få som tre dagar gått. Kan kanske till och med tala för rotation, kanske?

Positiva besked är däremot att hela truppen är fri från skador och avstängningar. Underlättar det för Chelsea att hantera det tajta och hårda matchandet.

Phil Jagielka, Jonjoe Kenny och Kurt Zouma missar matchen för Everton. Leighton Baines är tillbaka i hyfsat skick, men mest sannolikt inte för att ta del av en plats i startelvan ännu.

Kan tycka att Chelsea, som förvisso vunnit fem raka matcher och i serien är ett av tre lag med nollor i förlustkolumnen, får axla ett oförtjänt stort favoritskap. Och mer svårargumenterat för det är det inte än att även Everton är i absolut toppform och visar framfötterna.

När det raka spelet på Chelsea är nere och snuddar på siffror om 1,40x, då är det enda tänkbara att ta position emot dem och för Everton.

Spelet – Everton +1,5 mål (asian handicap) till oddset 1,76 hos LeoVegas. Då sitter spelet vid ett kryss, en bortavinst eller om Chelsea tar hem det med uddamålet.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Everton +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 15:15, söndag 11/11
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.