Speltips inför Chelsea – Leicester 13/1: Vad sysslar oddssättarna med?

Spelbloggare Publicerat: 13 January 2018

Håller det täta spelschemat på att ta ut sin rätt för Chelsea? Det verkar så. Därför, bland annat, ser vi dem som en mindre pålitlig favorit när ett lite svårspelat Leicester City tar picket och packet till London.

Med två inhemska cuper, Ligacupen och FA-cupen, att bolla mellan tillsammans med seriespelet har Chelsea haft ett hemskt tätt spelschema på sistone och från 0-0-krysset mot Arsenal har spelarna fått vila mindre än en halv vecka. Resultatet var en besvikelse, då motståndarna har fördel av hemmaplan i returen.

Innan dess? 0-0 när Norwich besöktes. Och det följde upp ytterligare ett oavgjort resultat mot Arsenal, då på bortaplan och i Premier League. Förhoppningen är att de blåklädda från London studsa tillbaka här.

Leicester svajar lite och är, som så ofta, svåra att få grepp om. Fleetwood besöktes för exakt en vecka sedan, då med en stark b-betonad startelva, och där fick man bara 0-0, vilket betyder omspel. Annars har det varit upp och ner. På nyårsafton krossades Huddersfield med tre mål mot noll.

Det stora orosmolnet inför matchen är skadesituationen för Leicester. Försvarsklipporna Wes Morgan, Danny Simpson och Robert Huth är borta – enorma avbräck. Det kan betyda att spelare som Daniel Amartey och Yohan Benalouane tar plats i försvarslinjen. Stora glädjeämnet är att Jamie Vardy, som varit osäker, fått klartecken för att spela.

För Chelsea är skadelistan helt tom, eventuellt bortsett från nyförvärvet Ross Barkley.

Presterar i toppmatcherna

Skadeproblematiken på de defensiva positionerna är ett orosmoln, absolut – men Chelseas favoritskap är trots detta i extremt stor fara. Vi köper inte alls hur siffrorna ser ut. Galna odds!

Leicester trivs i de stora matcherna, mot de tuffaste motståndarna. Låt oss smaka lite på dessa siffror:

Liverpool – Leicester: 2-1
Leicester – Manchester United: 2-2
Leicester – Manchester City: 1-1 (straff-förlust)
Leicester – Tottenham: 2-1

Det här är statistiken i matcherna mot den absoluta toppen sedan slutet av november månad. Nu är Leicester därutöver stärkta av en 3-0-vinst mot Huddersfield, vilken kom på nyårsdagen. Cupmatchen mot Fleetwood är av mindre relevans eftersom det roterades friskt.

Tre raka kryss kommer Chelsea till spel med och det var en ordinarie startelva som ställdes ut mot Arsenal, 0-0. Redan där kunde vi se tendenser till trötta ben – och huvuden?

+2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med två mål – på Leicester är ett superspel till oddset 1,59 hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leicester +2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,59 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 13/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: