Speltips inför Chelsea – Manchester City 5/8: Årets första titel på spel

Spelbloggare Publicerat: 4 August 2018

Årets första titel, om än en nedprioriterad sådan, står på spel i England och det i Community Shield. Wembley Stadium är platsen och därifrån drabbar Chelsea och Manchester City ihop. Här lockar skrälloddsen oerhört.

Annons:

FA-cupvinnaren mot Premier League-diton. Chelsea och Manchester City.

En titel må vara en titel och det ska inte sopas under mattan med, men Community Shield är mer av vänskapskaraktär. Lite mer, eventuellt. I första hand är det dock en del i förberedelserna inför när spelåret tar fart på allvar.

I stort är det här två i stora delar identiska lag med fjolårens. De stora utropstecknen i Chelsea är att Maurizio Sarri hämtats in på tränarfronten, istället för hans landsman Antonio Conte, och att en klasspelare i Jorginho, som spelat i Napoli och Serie A de senaste åren, anlänt.

Nämnvärt för Manchester Citys del är de lyckats få loss Riyad Mahrez från Leicester City. Med det får de in en klassmittfältare som har chansen att utvecklas vidare på en större scen, med bättre medspelare runtom. Dessvärre väntas han inte kunna medverka här på Wembley Stadium till följd av den skada han åkte på i mötet med Bayern München förra veckan.

God skrällchans

Manchester City ser, på pappret, fortfarande ut att vara landets starkaste lag. Att dominansen skulle vara lika betydande som förra året, det är desto mer tveksamt. Konkurrensen kommer hårdna.

Och just Chelsea kommer vara ett av de lag som väntas utmana på bred front. Eftersom de slipper Champions League den här säsongen, ser möjligheterna allt bättre ut.

Det här handlar alltså mer eller mindre om en vänskapsmatch och dessa är alltid lite extra ovissa. Kan roteras en del. Bytas. Ökar ovissheten och således även skrällchansen.

Observera också att Manchester City inte direkt blomstrat i vänskapsmatcherna som avverkats före denna titelmatch: förluster mot Borussia Dortmund, Liverpool och en vinst över Bayern München.

Det raka spelet på Chelsea är klart spelbart till 3,60 gånger pengarna och det får vi av LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% extra upp till 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner, rak etta
Odds: 3,60 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 16:00, söndag 5/8
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.