Speltips inför Chelsea – Manchester City 8/12: Tungviktsbatalj i Premier League

Spelbloggare Publicerat: 8 December 2018

Bättre än såhär blir det knappast… Storklubbarna och toppkonkurrenterna, Chelsea och Manchester City, ryker härnäst samman i London och därifrån presenterar vi ett speltips från den ena sidans mållina.

Annons:

Nummer fyra mot nummer ett i tabellen. Och vi är i en period där tabellskikten på allvar börjas dras isär. Chelsea är exempelvis hela tio pinnar bakom Manchester City och av det mesta att döma kommer titelracet handla mellan de senare nämnda samt Liverpool. Eller kan vi överraskas?

Hur som haver, i Chelsea finns mycket att vara tillfredsställda över. Under Maurizio Sarri har stora kliv tagits och det primära målet är att nå ut på den europeiska toppscenen, Champions League. Men kan de vara illa ute här? Formkurvan pekar snett nedåt; 1-2-förlusten mot Wolverhampton Wanderers häromdagen var den andra torsken på de tre senaste seriebataljerna.

Manchester City bara fortsätter att vinna, vinna och åter – vinna. Ofta med briljans, i vissa fall utan. Pep Guardiolas manskap imponerar enormt.

Till matchen kommer City från en knapp bortavinst över Watford, med 2-1. Insatsen var dominant över 80 minuter, för att man under de tio avslutande blev hårt pressade och var relativt nära att sjabbla bort två poäng.

Härnäst, efter denna match, ställs Manchester City inför ett hemmamöte med Hoffenheim i Champions League – en turnering de redan är slutspelsklara i – och där räcker det med ett kryss för att säkra förstaplatsen och mest sannolikt få en enklare lott väl i utslagningsfasen.

Kevin De Bruyne liksom Sergio Agüero och Oleksandr Zinchenko är alla närmare speldugligt skick, men inte blir de väl riskerade genom att starta den här matchen? Utöver det saknar City Claudio Bravo, Eliaqium Mangala samt Benjamin Mendy. Chelsea har enbart Victor Moses som ett frågetecken.

Galen målform i City

Målen och specifikt de från Manchester Citys sida tittas närmare på. Tror de förmår att smälla in minst två baljor på Stamford Bridge och oddsen för detta är lockande av flera orsaker.

Det mest uppenbara: den extrema styrka som visas prov på hos mästarna, inte minst offensivt – och då har de alltså haft pjäser som Kevin De Bruyne samt Sergio Agüero, vilka nu är aktuella för spel, borta under längre perioder.

I åtta matcher efter varandra har City hittat rätt vid minst dubbla tillfällen och så kan det mycket väl bli på nytt när Chelsea i samma vända sett lite svajiga ut på senare tid. Sist tappades en 1-0-ledning till en 1-2-förlust mot ”Wolves” och det senaste toppmötet spelades häromveckan, mot lokalrivalen Tottenham, och den förlorades med klara 1-3.

1,85 x insatsen för minst två bortamål, det är utan tvekan värt ett par polletter. William Hill med oddset.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester City över 1,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:30, lördag 8/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.