24 februari 2018 Manchester United Chelsea Speltips

Speltips inför Chelsea – Newcastle 28/1: Från ett cupfiasko – till ett annat?

Från ett cupfiasko – till ett annat? Det är vi lite på kan vara att vänta för Chelsea, när de tar emot ett hyfsat formstarkt Newcastle United på Stamford Bridge i en av söndagens två FA-cupbataljer.

Revanschlusta! Det kan vi räkna med från Chelsea. I veckan trillades Ligacupens semifinal ur via en 1-2-förlust mot lokalrivalen Arsenal. Fyra dagar har de fått på sig att slicka såren från dess – och frågan är: hurdan blir reaktionen?

Sett över det hela kan Chelsea vara tillfreds med vad de åstadkommit under säsongen, men uttåget ur FA-cupen, som det satsades helhjärtat på, var en extremt hård käftsmäll. Gäller att ladda om, och det kvickt.

En energislukare från FA-cupen för Newcastles del är förstås den stundande kampen om förnyat kontrakt i Premier League. De är inblandade i den hektiska bottenstriden – är dock ovanför strecket – och det är där huvudfokus är. Precis som att Chelsea i första hand ska säkra deras plats ut i Champions League.

Det är ett skadeskjutet Chelsea som riskerar komma till spel. Willian är med all säkerhet out medan spelare som Danny Drinkwater, Cesc Fabregas, Thibaut Courtois och Alvaro Morata är osäkra. Gästerna saknar Aleksandar Mitrovic, Florian Lejeune, Jesus Gamez och Kenedy.

Gästerna plusspelas

Vi ställer oss inte främmande till en skräll här, även om vi är väl medvetna om de stora skillnaderna som råder, spelare för spelare.

Men dessa skillnader kan vi räkna med minska en hel del. Chelsea har haft ett oerhört tätt spelschema och Antonio Conto väntas därför rotera friskt i startelvan. Även om det också finns revanschlusta efter förlusten mot Arsenal, är risken att den för ner dem under isen. Också: enbart en av de sju senaste matcherna är vunna under ordinarie tid, 1-5-1.

Newcastle vill förstås knäppa Chelsea på näsan och fortsätta deras cupäventyr. Alltid speciellt att komma till en arena som Stamford Bridge, så att tända till borde inte vara ett problem. De hade fyra förlustfria matcher, två vinster och två kryss, innan 1-3-torsken borta mot suveräna Manchester City senast. Insatsen? I stora delar positiv!

Det är fördel Chelsea, men inte ska väl den ses som så stor som oddssättarna menar?

Speltipset blir Newcastle +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar med exakt uddamålet – till 1,90 hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Newcastle +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 14:30, söndag 28/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 69%
X: 20%
2: 13%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 45%