22 april 2018 Chelsea Southampton Speltips

Speltips inför Chelsea – Southampton 22/4: Given semifinalfavorit

Chelsea, med klart bättrad form, har en titel i sikte när de kan nå finalen i FA-cupen. För det krävs en vinst över Southampton, vars fokus måste vara på annat håll, och den borde lösas utan större bekymmer.

En klubb av Chelseas storlek och kaliber behöver titlar för att mättas. Så enkelt är det. Sista chansen för en sådan återstår här, i FA-cupen, där semifinalen är nådd efter att med yttersta nöd och näppe skickat ut Leicester City i kvarten.

Oavsett vad hade en skalp här i cupen enbart kunna betraktas som plåster på såren, i och med att det inte verkar bli Champions League-spel nästa år – eller ja, med all säkerhet. Laget är placerade som femma i Premier League och måste knappa in mer än i snitt en pinne per match på Tottenham när fyra återstår. Kort och enkelt: det händer inte.

Säsongen har i stort präglats av stök och konflikter mellan tränaren Antonio Conte och klubbens ledning, där den förstnämnda inte fått de nyförvärv han velat på plats. Bristen på bredd i truppen, som han också understrukit, har ställt till det när de fått bolla mellan CL- och seriespel.

En större besvikelse är, förstås, Southampton. Från en övre halvan-kandidat, till att nu stå med ena foten i Championship. De är tredje sist och har med dessa fyra PL-matcher kvar just fyra poäng till säker mark och då spelar de deras avslutande match mot Manchester City. Kommer krävas någonting extraordinärt för att undvika degradering…

Har “The Saints” ens råd att gå in helhjärtat?

Observera att matchen spelas på Wembley Stadium och hemma-/bortafaktorn därför inte är att ta hänsyn till. Kanske liten fördel att matchen spelas i London – med ett större publikfölje för Chelsea.

Vi har mycket svårt att se Southampton fixa det här. Anledningarna är flera.

Framförallt, utöver de klasskillnaderna som råder – motivationsfaktorn. Har ”The Saints” råd att gå in helhjärtat här? Premier League-kontraktet är förstås det första som ska säkras och där ser det, som nämnt och bekant, mörkt ut.

Southamptons 0-0-kryss borta mot Leicester senast var bröt också en förlustsvit om tre matcher, i vilken en hemmamatch mot Chelsea hittas. Faktum är att matchen under perioder rentav dominerades, men under sluttampen tappades allt – från den 70:e minuten blev 2-0 till 2-3.

Och den där vinsten för Chelsea, alltså mot Southampton, ser ut att ha stärkt dem ytterligare. Senast löstes en riktigt stark seger när Burnley besöktes på Turf Moor.

Lagen har varsin pjäs avstängd: Chelseas Marcos Alonso och Southamptons Jack Stephens. Går rätt jämnt ut där.

Chelsea -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – tas till 1,81x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 500 kr att spela för, med bara 500 insatta!

Speltips:

Speltips: Chelsea -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 16:00, söndag 22/4
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 67%
X: 22%
2: 13%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%