Speltips inför Chelsea – Vidi 4/10: Fundamentala skillnader

Spelbloggare Publicerat: 4 October 2018

Viss rotation att vänta – ändå ska Chelsea ha noll problem att städa av ungerska Vidi FC i Europa League. Siffrorna kan mycket väl skjuta rakt upp i taket och det är den tanken vi tar med oss in i detta möte.

Annons:

Chelsea tillhör den skaran av världspjäser som missade Champions League, men nu är bland favoriterna att kamma hem Europa League. Men mycket kommer handla om motivation och inställning: hur mycket kraft vill man investera här? Finns flera bollar att hålla i luften.

Gruppens starkaste konkurrent, som PAOK får betraktas vara, värjde Chelsea undan i premiären – på bortaplan. Willian skickade in matchens enda balja redan i den 7:e minuten och ”Londons blåa” var helt dominanta över 90 minuter. Siffrorna kunde, borde till och med, ha blivit större.

Vilka är Vidi FC, då? För er som minns skickade de faktiskt ut svenska Malmö FF i Champions League-kvalet, för att själva falla i playoffrundan efteråt och därmed få spela EL-fotboll. Ungersk fotboll har en mindre upphöjd status i Europa och klubben slår ur rejält underläge här i gruppspelet.

Det var bara att titta på premiären. Förlustsiffrorna summerades 0-2 hemma mot vitryska BATE och den insatsen var en underskrift på de bristande kvalitéerna som finns. Man hade mycket boll i matchen, men blev djupt sårade vid bolltapp och var utöver det uddlösa framåt i banan.

Gästerna har dock positiva besked i att hela truppen står hel och intakt. Detta medan Chelseas Ruben Loftus-Cheek, Pedro samt Andreas Christensen står som tveksamma kort.

Minusspel på Chelsea

På vissa positioner väntas Chelsea städa om, men av rapporter att döma är det en slagkraftig startelva som kommer presenteras – en sådan av toppmaterial i Premier League. Vad ska då Vidi kunna sätta emot?

Ser vi till de dubbla mötena mot Malmö FF i CL-kvalet, var det svårt att imponeras av ungrarna. Ett tydligt, hårt begränsat lag. Turneringens premiär var också ett praktfiasko – alltså en 0-2-förlust hemma mot BATE, från Vitryssland.

Chelsea har trappat upp tempot; skickade nyligen ut Liverpool ur engelska Ligacupen och var därefter försvinnande nära att kamma fullt mot desamma, men det landade i 1-1. Laget har inte förlorat på hela spelåret och EL-premiären, den på pappret svåraste matchen, plockades hem – och siffrorna kunde ha blivit större än 1-0.

Skillnaderna ska vara fundamentala och vi tycker att det finns värde att lämna förtroendet i händerna på Chelsea.

Chelsea -2 mål (3-vägshandikapp) – spelet sitter om de vinner med tre baljor – tas till 1,75 x insatsen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Chelsea -2 mål (3-vägshandikapp)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin
Spelstopp: 21:00, torsdag 4/10
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.