18 augusti 2018 Chievo Juventus Speltips

Speltips inför Chievo – Juventus 18/8: Cristiano Ronaldos debut!

Den stora premiären är här! Serie A startar och det med match mellan Chievo och Juventus, där alla blickar är på Cristiano Ronaldo, på Stadio Marc’Antonio Bentegodi. Riskerar kanske favoritspelen att dippa här? Skynda, fynda!

Annons:

Italienska Serie A är tillbaka – en serie som Juventus dominerat med järnhand under 10-talet. Scudetton har kammats hem sju upplagor efter varandra och allt, exakt allt, talar för att det blir till en åttonde.

Spelare för spelare är Juventus inte bara fortfarande flera klasser större än de väntade toppkonkurrenterna, utan nu är skillnaderna ännu mer utvidgade. Och varför detta? Eftersom Cristiano Ronaldo, utsedd till världens bästa fotbollsspelare, anlänt från Real Madrid, naturligtvis.

För att sätta lite siffror på det: 1,44 x insatsen betalar Juventus att vinna årets Serie A. Då är det ändå siffror som undertecknad faktiskt finner visst spelvärde i. Dra bort 14-15 punkter och det ser mer korrekt ut.

Runt Chievo har det mesta handlat om ett par förvärv från Cesena, vilka inte ska ha bokförts korrekt och klubben riskerar faktiskt fem 15 minuspoäng för detta – och hur skulle de då kunna fixa kontraktet, kan man undra?

Risken är att Chievo kommer dras in i den absoluta bottenstriden. Spelarmaterialet får en knappast att höja på ögonbrynen och redan förra året var de nära att trilla ur, om det inte vore för tre oväntade och raka vinster i slutspurten. Annars verkar den äldre 4-3-1-2-formationen ha bytts ut till en 4-3-3.

Gästande Juventus har frågetecken över Mattia De Sciglio och Medhi Benatias status. Leonardo Spinazzola står som skadad. Chievo däremot, de har hela truppen intakt.

Årets Juventus – helt dominanta?

Vad ska kunna stoppa Juventus?

Defensiven ser lika stabil ut. Bredden på flera positioner är större. Bland annat har Emre Can, senast i Liverpool, kommit in på mittfältet. Men framförallt: Cristiano Ronaldo har anlänt. Världens bästa fotbollsspelare. En målskytt och vinnare utan motstycke. På 27 seriematcher i Primera División förra året smälldes 26 strutar dit – och då är det inte i närheten av det bästa facit han haft.

För oss neutrala åskådare av Serie A är det eventuellt lite bittert att ”Den gamla damens” dominans kan bli ännu större, men det är svårt att argumentera mot att serien förlorar på att få in en spelare av denna kaliber.

Det har stökat en hel del runt Chievo spelartruppen håller undertecknad inte heller speciellt högt. Blir med största säkerhet att få slåss in i det sista om kontraktet – på nytt. En sådan motståndare brukar Juventus inte ha minsta problem med att städa av.

Förra årets identiska möte vann Juventus med 2-0 och det omvända med 3-0. Liknande siffror nu?

Tar Juventus med -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två mål – till 1,75x hos Titanbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Juventus -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, lördag 18/8
TV:  Strive
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.