24 maj 2020 Köln Leipzig Speltips

Speltips inför Craiova – RB Leipzig 16/8: Avslaget i returen

Rumänska Craiova kommer inte kunna vända på steken mot ett stjärnspäckat RB Leipzig i Europa League-kvalet och ska i första hand rädda deras anseende. Talar för 90 avslagna returminuter?

Annons:

3-1. Det är kanske inte siffror som sticker ut eller som Leipzig direkt ska hyllas för i en hemmamatch mot denna typ av motstånd, men det räcker för att redan nu kunna slå fast att det är vidare. Skulle krävas ett under för att fallet inte skulle bli sådant.

Då ska det nämnas att det också var en match som tyskarna, vilka Emil Forsberg som bekant spelar hos, roterade en hel del i startelvan. Svensken inledde exempelvis på bänken och fick en halvtimmes speltid i slutet av matchen.

Som om skillnaderna mellan den tyska och rumänska fotbollen redan inte var tillräckligt stora, är Craiova inte ens ett uppenbart inhemskt topplag. Året har dessutom inletts på ett mindre bra sätt: 1-2-1 i upptakten av serien.

Intressant är att klubben förra året ställdes mot AC Milan i EL-kvalet – oflyt med lotterna, eller vad? – och förlorade “bara” med 0-3 över de dubbla mötena.

Leipzig laddar just nu upp inför en ny säsong, när den tar fart på allvar, och den här matchen spelas dagarna före en cupmatch mot Viktoria Köln och veckan efter det vankas premiär mot Borussia Dortmund i Bundesliga.

Underspelet i överkant

Krafterna ska sparas på. Det är sannolikt lite av den planen som Leipzig kommer till spel med. Rotation är att vänta, vilket förvisso kan innebära att spelare normalt utanför elvan vill stärka deras aktier, men det minskar också skillnaderna mellan lagen. Såklart.

Craiova är väl medvetna om att det här är en omöjlig uppgift; att kunna vända på siffrorna. Gäller är att hålla ihop det hela, inte låta siffrorna studsa iväg. Talar för en något avslagen match på Stadionul lon Oblemenco.

Vi kunde exempelvis se hur Craiova höll ihop det mot ett roterande Milan förra året och hur returen mellan Leipzig och svenska BK Häcken i den senaste kvalomgången utvecklades: 4-0 hemma blev till 1-1 borta. Lågt tempo var tydligt för den avslutande matchen.

Underspelet på 3,5-målslinan (asian handicap) – spelet sitter vid tre mål eller färre – finns att plocka till hela 1,58x hos Expekt. Det anser vi vara i klar överkant.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% bonus upp till 500 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,58 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, torsdag 16/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.