Speltips inför Cruzeiro – Vasco da Gama 7/6: Brasiliansk nattmacka

Spelbloggare Publicerat: 6 June 2018

Brasiliansk fotboll står på tapeten och från mötet mellan titelaspiranten Cruzeiro och ett smått krisande Vasco da Gama ställs siktet omgående in på målmarknaden, varifrån överraskande siffror är uppdukade.

Vi tar det i den senare änden: den – så kallade? – krisen i Vasco da Gama. 3-2-3 i resultatraden är inte uruselt alls och det finns förhoppningar att klättra uppåt i tabellen, men då ska saker ändras. Kurvan pekar tveklöst nedåt.

I seriespelet står formraden i 1-1-3 och nu senast föll Vasco da Gama med 1-2 när de fick besök av Botafogo. Bara de siffrorna höjer kanske ingen större varningssignal, men det faktum att klubben fortfarande står utan en ny huvudtränare sedan Zé Ricardo försvann gör det. Tillfälligt styrs skutan av Valdir Bigode.

En faktor som oroar minst lika mycket är situationen i truppen, där inte färre än sex spelare, flera framstående, står som skadade och en är på landslagsuppdrag. Cruzeiro saknar i deras tur Fred och Giorgian de Arrascaeta medan Rafinha är ett tveksamt kort.

Cruzeiro har, som alltid, siktet på titeln. Där vill och ska de slåss, i toppen. För närvarande är de placerade tvåa, fyra pinnhål bakom Flamengo och en handfull konkurrenter som jagar hack i häl. Matcher som denna ska helt enkelt rendera i tre pinnhål, mot ett på pappret sämre motstånd, som också har problem runtom och i truppen.

Nio av nio matcher under linan

Det som är mest uppseendeväckande med Cruzeiro är den betongstarka defensiven de visat prov på. Vi låter siffrorna tala sitt klara språk: tre insläppta mål på nio matcher. Nu står de också stärkta med tre raka 1-0-vinster.

Framåt händer det heller inte mer än nödvändigt. Som tabelltvåa, med ett mycket fint resultatfacit, har de alltså bara fått in sex mål på nio matcher. Alla av dessa har klivit under 2,5-målslinan och åtta av dem under 1,5-ditot.

Som värd för matchen och den bättre parten är det Cruzeiro vara de som sätter tonen i matchen. Vasco da Gama må vara sårbara och har varit inblandade i mer öppna matcher, men kommer sannolikt försöka ligga lågt i positionerna och då är det mer än sannolikt att en målsnål historia väntar.

Under 2,5 mål är ett kalasspel till oddset 1,74 hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 02:45, natten mot torsdag 7/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.