Dubbel och rekar Champions League

Speltips inför CSKA Moskva – Lyon 8/3: 3,30-oddsare plockas ut

Svårighetsgraden höjer vi rejält med vårt speltips inför Europa League-slutspelsbataljen mellan CSKA Moskva och Olympique Lyon – med en 3,30-oddsare. Det missar ni väl inte?

Hela åtta Europa League-matcher spelas under torsdagskvällen och den enda från Ryssland värderar vi vara en av de mest spännande på förhand. Men om man är förtjust i fart, fläkt och mål – är det kanske bättre att blicka åt andra håll.

Givet är att Lyon får axla det stora favoritskapet för hela dubbelmötet, men i denna enskilda match menar i alla fall spelbolagen att det är nära på fifty-fifty. Hemmavinst och det kan bli en nagelbitare in i det sista…

CSKA Moskva har nått hit först via en tredjeplats i Champions League-gruppspelet, där Manchester United, Basel och Benfica stod för motstånden, och därefter en vinst med siffrorna 1-0 över två möten mot Röda Stjärnan. Tätt var det, men knappast orättvist.

Och Lyon, då? De blev tvåa i Europa League-gruppspelet – Atalanta kom före, Everton och Apollon långt bakom – och det var inte fören i sextondelsfinalen de på allvar visade framfötterna. Vinstsiffrorna över spanska Villarreal skrevs 4-1! Det var alltså mot en av turneringens främsta favoriter. Hatten av!

Svenske Pontus Wernbloom, vanligtvis central mittfältare, ser ut att åter få spela i CSKA:s trebackslinje till föjd av de bekymmer som finns i truppen. Viktor Vasin är skadad, Vasili Berezutski avstängd och trion bestående av Aleksei Berezutski, Georgy Schennikov samt Timur Zhamaletdinov tveksamma för spel.

Gästerna har Rafael och eventuellt Nabil Fekir out.

Fyra raka hållna nollor

Rentav stinker det inte tillknäppt och målsnålt här? Det menar vi bestämt.

De inledande mötena av två i cuper som denna tenderar att bli mer avvaktande, kontra de andra. Bortalagen vill sällan riskera särskilt mycket, medan hemmaditona är rädda för insläppta hemmamål. Annat när det finns resultat att spela på.

Och det är därutöver ett CSKA som varit inblandade i flera tajta matcher efter varandra. Nollan är hållen i fyra raka matcher, varav en i vänskapens tecken, och båda mötena mot Röda Stjärnan i den föregående slutspelsrundan var extremt täta. Alla dessa fyra matcher har även innehållit max ett mål.

När ett Lyon som är i lite halvdan form står på andra sidan planhalvan kan vi inte annat än att se målunderspelen, till rådande odds, som den intressanta typen av spel. Laget har inte vunnit på tre matcher och bara hittat nätet vid två tillfällen i dessa. Två har innehållit exakt två mål och övriga två ett.

LeoVegas sticker ut hakan på 1,5-målslinan och då kan vi inte hålla oss borta från ett underspel – alltså till 3,30 gånger det investerade kapitalet.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 1,5 mål
Odds: 3,30 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kr mobilspel i bonus!)
Spelstopp: 19:00, torsdag 8/3
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 35%
X: 30%
2: 27%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 57%