Speltips inför Dalkurd – Djurgården 5/11: Proppen ur!

Spelbloggare Publicerat: 4 November 2018

Det mesta talar för en öppen historia, mål och kanske till och med proppen ur när Dalkurd och Djurgården möter varandra i den näst sista omgången av Allsvenskan anno 2018.

Annons:

Åtta, sjua eller sexa. Det är vad som kommer bli facit för Djurgården – ett praktfiasko, måste understrykas. Detta efter att in i sommaren ha varit med i titelracet samt vunnit cuptiteln i maj månad. Allt har bara runnit ur sanden.

Delvis kan det förklaras i en alldeles för tunn offensiv, inte minst eftersom miljonförsäljningen Tinotenda Kadewere inte lyckades ersättas. Enda renodlade anfallaren i truppen är Aliou Badji, som ömsom fått stå vid sådan om under perioder och ömsom är upp och ner i sina prestationer.

Efter fem matcher med fyra kryss och en förlust, var stockholmarna tillbaka på vinnarspåret i samband med 2-0-vinsten över ett tunt IFK Göteborg senast. Ändå knappast någon höjdarinsats eller -match.

Desto mer finns att spela för i Dalkurd – det allsvenska kontraktet. Klubben återfinns på platsen som tredjejumbo, vilken innebär kval mot Superettan, och precis bakom står Brommapojkarna medan säker mark är utom räckhåll.

Mer specifikt har man ynka pinnen ner till BP, som parallellt med denna match ställs mot Elfsborg och till sist mot jumbon Trelleborg. Goda poängmöjligheter för dem i båda tillställningar, varför pressen blir ännu större på Dalkurd.

Mål, mål, mål!

Stinker det inte målpartaj här?

Med hänsyn till Brommapojkarnas spelschema och tabellsituationen är det sannolikt att Dalkurd måste vinna den här matchen. Går för det? Annat finns inte på kartan, trots att det är ett förhållandevis namnstarkt motstånd på den andra sidan planhalvan.

Det ska nämnas att Djurgården haft offensiva problem och nu står med ett flertal målsnåla historier uppradade, sex till antalet under 2,5 mål. Senast, mot Blåvitt, skrevs vinstsiffrorna 2-0 och då målade Aliou Badji dubbelt. Sugen på mer? Såklart. Han vill stärka sina aktier i DIF:s startelva, alternativt stärka dem inför en eventuell flytt. God chans mot ett extremt sårbart motstånd.

Stockholmarna kan släppa lös här. De är fast i det hopplösa mittenskiktet av tabellen och behöver således inte bevaka resultat. Dessutom saknar de deras tveklöst bästa defensiva kort i Erik Johansson, central mittfältare eller mittback, samt har Fredrik Ulvestad tveksam. Risk att det blir oerhört tunt på mitten. Viss tveksamhet runt ytterbacken Jonathan Augustinsson.

SpeedyBet presenterar 1,71 x insatsen för överspelet på 2,5-målslinan. Det är väl ändå av värde sett till förutsättningarna?

Annons:
  Rygga spelet hos SpeedyBet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 19:00, måndag 5/11
TV:  spoartkanalen logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.