Speltips inför Dalkurd – Hammarby 27/8: Rakt spel

Spelbloggare Publicerat: 27 August 2018

Hur skulle Dalkurd kunna sätta stopp för Hammarbys framfart i Allsvenskan? Det har vi extremt svårt att se hända, varför ett favoritspel sitter utmärkt på sin plats.

Annons:

Nästjumbon mot tabelltvåan. Ett Dalkurd som ska säkra deras kontrakt. Ett Hammarby som slåss febrilt i toppen av tabellen, i kampen om Lennart Johanssons pokal. Kortfattat är det så det ser ut.

Dalkurd har rustat i ett sista desperat försök att fixa det allsvenska kontraktet, med flera nyförvärv, och det som sticker ut kanske mest är av Eero Markkanen. Han antecknades för en vinsten borta mot bottenkonkurrenten Sirius förra veckan, 3-2.

Den som stack ut mest i samma match var en spelare som tillhört klubben under flera års tid: Ahmed Awad. Ett mål och två assist blev det från hans sida. Var det där tändvätskan som Dalkurd behövde för att lyfta? Både kvalplatsen och säker mark är inom räckhåll. Långtifrån kört.

Hammarby trummar på, vinner matcher på löpande band – men är ändå svårt pressade. Detta eftersom serieledande AIK fortsätter prestera. Solnaiterna vann söndagens match mot tabelljumbon Trelleborg med 2-0 och för att inte riskera hamna på efterkälken kommer en trea krävas. Om en sådan plockas, två pinnars skillnad.

Båda parter blev klara för nästa års Svenska Cupen i veckan. Hammarby krossade Carlstad United med 3-0 på bortaplan och Dalkurd vann över Karlberg efter förlängning – en match de var svårt utsatta i. Inte optimalt att ha spelat 120 tuffa minuters fotboll för den delen.

Vunnit fyra av de fem senaste matcherna

Flera nyförvärv. Ett par fina sådana. Kan Dalkurd fixa kontraktet? Svårt kommer det bli, men en ärlig chans har de gett sig själva. 3-2-vinsten över Sirius senast var extremt betydelsefull och energin från dess hoppas de ha konserverat till den här matchen.

Men att möta ett formstarkt Hammarby, som utan hänsyn för sina konkurrenter fortsätter skövla mark, är en helt annan sak… En helt annan match.

Hammarby har inte förlorat på de sex senaste allsvenska matcherna samt vunnit fyra av de fem senaste. För exakt en vecka sedan värjdes Örebro SK undan med två mål mot noll. Mycket positivt!

Stockholmarna är pressade att vinna och vi tror bestämt att de tre pinnarna kommer hamna hos dem.

Den raka tvåan är köpvärd till 1,62 x insatsen. Expekt med oddset.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Hammarby vinner, rak tvåa
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 27/8
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.