Speltips inför Dinamo Zagreb – Young Boys 28/8: Ställningstagande i CL-kvalreturen

Spelbloggare Publicerat: 28 August 2018

Det vankas returmöte mellan kroatiska Dinamo Zagreb och schweiziska Young Boys i Champions League-kvalet. Vi tar ställning – vem vinner?

Annons:

1-1 slutade matchen i Schweiz och det sätter Dinamo Zagreb i förarsätet när en Champions League-plats är i potten. Förloraren i det här playoffdubbelmötet får istället spela Europa League. Galet mycket i potten, med andra ord…

Möjligen var det kanske med lite flyt som Dinamo Zagreb kom undan i det första mötet, men alltjämt imponerande att hålla undan och dessutom få in ett bortamål – något som stärker deras aktier rejält. Prestationen var dessutom vad som skulle kunna krävas av en sådan match, på bortaplan mot en kompetent motståndare.

Gott slag tycks kroaterna dessutom vara i, över det hela. Här i CL-kvalet har Hapoel Be’er Sheva samt Astana skickats ut med huvudena före och seriespelet har därutöver inletts med stil. Där innehas en förstaplats med fyra matcher vunna och ett kryss. Fortfarande en nolla i förlustkolumnen.

Young Boys hoppade direkt in i playoffrundan, men den fantastiska seriestarten de haft i Schweiz visar på att formen är där – och toppad! Fem matcher, fem vunna och en målskillnad om makalösa 16-4. De blir, utan tvekan, en svår nöt att knäcka…

Vettigt favoritspel

På förhand var Young Boys favoriter i det här dubbelmötet. Nu är rollerna ombytta. Fortsatt öppet är det dock, av oddssättarna att döma.

Och det är klart att Young Boys inte ska räknas bort, med tanke på deras form och att det i stort är två väldigt jämlika lag ur kvalitetsaspekten. Vi skulle ändå värdera Dinamo Zagreb med snäppet bättre chanser än vad oddssättarna vill få det till.

Hemmaplansfördelen är förstås den stora tungan på vågen. Efter en välutförd bortamatch av Dinamo Zagreb, väntas de nu bli mer spelförande och vara den påtryckande parten. Det talar starkt för dem.

Om undertecknad var oddssättare hade jag slängt över ett par decimaler från favorit- till skrällspelet på 1X2-marknaden.

Med hänsyn till att det mycket väl kan bli en tajt historia och att matchen skulle kunna tappa intensitet vid ett 1-1-resultat en bit in i matchen, vill vi helt ha insatsen tillbaka om det skulle sluta oavgjort.

Spelet – Dinamo Zagreb draw no bet till 1,77x hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Dinamo Zagreb draw no bet
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 21:00, tisdag 28/8
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.