Speltips inför Djurgården – AIK 21/10: Säsongens sista 08-derby

Spelbloggare Publicerat: 21 October 2018

Årets sista Stockholmsderby väntar i Allsvenskan och det är ett sådant som AIK kliver in som storfavoriter i mot antagonisten Djurgården, trots att matchen spelas på Tele2 Arena.

Annons:

Fem matcher återstår av årets Allsvenskan. Här det sista 08-derbyt – Skandinaviens kanske största. Slaget om Stockholm!

För AIK kan Lennart Johanssons pokal dessutom, i praktiken, säkras vid händelse av en vinst när de redan nu har åtta pinnhål ner till jagande Hammarby och IFK Norrköping. Solnaiterna har varit fenomenala under spelåret, bara förlorat en av 25 matcher och visat prov på en stabilitet toppkonkurrenterna inte kommer i närheten av.

Annorlunda är situationen i Djurgården, som enbart har enskilda positioner att spela för. Europaplatserna är helt utom räckhåll. Åttondeplatsen parkeras på för närvarande. Å andra sidan – är det kanske precis det här som behövs inför ett derby som detta; att pressen helt är på AIK?

De svårigheter DIF haft i derbysammanhang under runt tio års tid kan inte ha undkommit en enda kotte, men det så kallade ”spöket” jagades förvisso bort redan i Svenska Cupen under mars månad när just AIK skickades ut ur semifinalen. Dessutom lyckades Blåränderna vinna över även Hammarby härommånaden, via en 3-1-vinst.

Efter den derbyskalpen har det dock funnits försvinnande lite att glädjas över. Enbart en av de fem senaste matcherna är vunna och den trean kom mot tabelljumbon Trelleborg. För exakt två veckor sedan, innan det uppehåll som nu är över, löstes ett 1-1-kryss borta mot ”Peking” – en match där den andra halvleken imponerade stort.

De skapar flest hörnor

Att tala om motivation inför ett derby är inte helt relevant. Det här blir det sista rycket för Djurgården, som mer än gärna vill knäppa deras antagonister på näsan och ställa till det för dem i deras jakt på guldet.

På hemmaplan väntar vi oss ett Djurgården som vill greppa taktpinnen och föra dansen – något som AIK för all del kan hantera väl och som derbyna på Tele2 Arena ofta utvecklas. Solnaiterna har ett försvars- och omställningsspel av toppklass.

Vi kunde exempelvis se när AIK ställdes mot Hammarby i slutet av september månad, då dessutom på hemmaplan; man hade under 40% bollinnehav, men vann likväl matchen. ”Hörnmatchen” förlorades däremot klart.

Sannolikheten att Djurgården dessutom hamnar i målmässigt underläge ska bedömas som stor – och det är ännu en faktor till varför hörnor skulle kunna skapas, när positionerna i takt med det flyttas upp.

Spelbolagen menar att AIK ska vara favoriter i ”hörnmatchen” – vi tvärtom.

Flest hörnor: Djurgården spelas till 2,25 gånger pengarna hos William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Flest hörnor: Djurgården
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill
Spelstopp: 15:00, söndag 21/10
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.