Speltips inför Djurgården – Dalkurd 13/5: Nu vänder det

Spelbloggare Publicerat: 13 May 2018

Nu vänder det, va? Stärkta av cuptiteln och krossen av Malmö FF tar sig Djurgården an Dalkurd på Tele2 Arena under söndagseftermiddagen – och det som klara favoriter.

Mardröm i Allsvenskan – succé i Svenska Cupen. Under veckan säkrade DIF deras första titel på 13 är, via en 3-0-kross av Malmö i cupfinalen. Matchen var på alla sätt och vis fantastiskt utförd och det var aldrig något snack om saken. Total dominans från stockholmarna. Där visade de vilken nivå de faktiskt kan prestera på.

För ja, i Allsvenskan är det desto mer dystert: åtta pinnar på åtta matcher och tre raka förluster – som en uppsnackad titelaspirant. Har man nu fått den tändvätskan som behövts för att vända på skutan?

Dalkurd står och stampar såhär i deras allsvenska debutår. Spelare för spelare har de snickrat ihop ett hyfsat starkt lag, där nyförvärvet Mohamed Buya Turay, som också varit på Djurgårdens radar, sticker ut bland de offensiva korten.

Trots fem mål på sex matcher från Sierra Leone-anfallaren, har Dalkurd spelat in blott en pinne på de fem senaste matcherna och fyra på alla sju. Med det håller de på att cementeras fast i tabellens bottenskikt och pressen blir alltmer påtaglig. Upp – och ner direkt?

Återfår kraft av cupskalpen

Det finns ett par faktorer som oroar stockholmarna inför matchen: formen och hur svårt de haft mot lågt ställda försvar.

Samtidigt är känslan att de kan återfå en del kraft nu efter cupskalpen, där spelet från första till sista sekund var bländande: motståndarna kördes över – resultat- som spelmässigt. Anfallsspelet var frejdigt och fantasifullt. Försvarsspelet betongstabilt.

Så, är det kanske nu det vänder?

Dalkurd är mindre heta för närvarande. Senaste förlusten i raden kom hemma mot Kalmar, med siffrorna ett mål mot två. En mindre minnesvärd insats, och nu höjs svårighetsgraden ytterligare några snäpp.

För Blåränderna är kaptenen och mittbacken, Jonas Olsson, avstängd. Det borde dock inte påverka särskilt mycket, då mittbackspositionerna är där laget har som störst bredd och han det facto varit den kanske minst lyckosamma av de konkurrerande där hittills.

2-0?

Den raka ettan spelas till klart värda 1,71 gånger pengarna hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner, rak etta
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 15:00, söndag 13/5
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: