22 juli 2018 Djurgården Häcken Speltips

Speltips inför Djurgården – IFK Norrköping 8/7: Allsvenskt toppmöte

Allsvenskt toppmöte är på menyn, när veckan ska summeras. Göra upp om tre poäng på Tele2 Arena i huvudstaden ska Djurgården och IFK Norrköping. Var hamnar dessa?

Annons:

Nummer tre mot nummer fyra. Två allsvenska titelkandidater drabbar samman. För DIF handlar det i mångt och mycket lite om en måstematch…

Stockholmarnas seriestart, som var under all kritik, har fortfarande satt sina spår och trots fyra raka vinster innan uppehållet är de inte bättre placerade än fyra, med matchen mer spelad än flera av toppkonkurrenterna. Upp till just IFK har de tre pinnar och till serieledande Hammarby sex.

Ganska få har tagit IFK Norrköping på överdrivet stort allvar – att de skulle vara en kandidat för titeln, men potentialen finns där och högstanivån är av absolut toppklass. Frågetecknet är dipparna. De är alldeles för djupa.

Liksom kvällens motståndare slutspurtade IFK väl före uppehållet. 3-3 mot AIK i den avslutande matchen följde upp fyra raka segrar. Framåt i banan började knutarna lossas upp och alltfler pjäser prestera: Kalle Holmberg och David Moberg-Karlsson, bland andra.

Gästerna har Simon Thern avstängd medan Eric Smith lämnat klubben, men stärker också upp mittfältet med nyförvärvet Alexander Fransson. En rejäl förstärkning. Det är dock osäkert huruvida han kommer medverka här.

“Vem ska målen komma från?”

Formstarkt mot formstarkt. Toppen mot toppen. Det är klart att Djurgården ska räknas som favoriter med tanke på hemmaplansfördelen, men desto mer osäkert är det om de ska vara såhär stora sådana. Mycket, mycket tveksamt.

DIF:s stora akilleshäl har varit den offensiva bredden och kapaciteten. Nu har även den allsvenska skytteledaren, Tinotenda Kadewere, åkt på en skada och utan nyförvärv på plats ser det oroväckande tunt ut. Observera också att fiaskot Yura Movsisyan lämnat. Vem ska målen komma från?

Dessutom har stockholmarna förlorat Felix Beijmo, vilket innebär att man blir av med fart och en offensiv ytterback. Erik Johansson har förvisso stärkt upp bland mittbackarna, men det är en position där man redan har enorm bredd. Jacob Une Larsson missar matchen efter att ha fyllt sin varningskvot.

Det finns all anledning att känna stor oro i Djurgården, i första hand offensivt. Mot ett IFK Norrköping borde därför problem vara att vänta.

IFK Norrköping +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – synas till 1,82 gånger degen hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green -100% vinstboost upp till 5 000 kr!

Annons:

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 17:30, söndag 8/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.