Speltips inför Djurgården – Malmö FF 10/5: Svenska Cupen-final!

Spelbloggare Publicerat: 8 May 2018

En Svenska Cupen-final i krisens tecken – Djurgården mot Malmö FF på Tele2 Arena i Stockholm. Med tanke på hur mycket som är på spel, samt hur tufft båda parter har det, tänker vi oss en tillknäppt match vara att vänta.

Kan man påtala rena kriser för DIF och MFF redan nu? Det menar undertecknad.
Om stockholmarna skulle förlora – då sitter Özcan Melkemichel osäkert till.
Om malmöiterna skulle dito – då sitter Magnus Pehrsson dito.

Cupen har båda parter stått starkt i; Djurgården med slutspelsvinster över BK Häcken och AIK och Malmö över IFK Göteborg samt Östersund. Gruppspelet inräknat har de dessutom gått helt rent.

Men i samband med att Allsvenskan startat, har titelaspiranterna tappat brutalt. DIF har förlorat tre matcher efter varandra, har blott åtta pinnar på tio matcher, medan MFF:s enda trea på de tre senaste kom mot just Djurgården, via en 1-0-vinst, som förvisso var i underkant.

En smäll kommer sällan ensam – och så var det särskilt i samband med Djurgårdens förlust mot Brommapojkarna på Grimsta IP senast. Jonathan Augustinsson och Kevin Walker fick kliva av skadade då och riskerar båda att missa den här matchen. Andreas Vindheim är MFF:s enda nämnvärda avbräck.

Ångestfinal

Med Kerim Mrabti, som var tillbaka och hoppade in sist, tillbaka återfår stockholmarna en hel del udd, men man kan inte bortse från de offensiva problem de fortsatt brottas med – och det har de även när han varit disponibel, såväl under cupen som Allsvenskan. Vem ska målen komma ifrån?

Ser vi till matchen mot BP skapades oroväckande lite och innan dess, mot just Malmö, knappt en enda chans.

Malmö tampas också med stora problem. Senast: en 1-2-torsk mot Blåvitt – på hemmaplan. Buropen ljuder allt högre mot Magnus Pehrsson.

Att det dessutom handlar om en cupfinal, där utrymmen för misstag är minimala, och det således är enklare att ta det säkra före det osäkra, är ännu en faktor som talar för en tillknäppt, ångestfylld och målsnål cupfinal.

Under 2,5 mål tas till 1,77x hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 15:00, torsdag 10/5
TV:  cmorefotboll logo tvtolv logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.