Speltips inför Djurgården – Mariupol 26/7: Låst matchbild

Spelbloggare Publicerat: 26 July 2018

Det skriker inte direkt målpartaj om Europa League-kvalmötet mellan Djurgården och ukrainska Mariupol på Tele2 Arena i Stockholm. Vi känner oss bekväma med de siffror som dukas upp på målmarknaden.

Annons:

Tio års längtan är över! Djurgården är tillbaka på den europeiska scenen och hoppar direkt in i den andra kvalrundan mot Europa League – och hindret, Mariupol, är ett sådant som ska kunna passeras.

Ukrainsk fotboll ska förvisso inte underskattas, men det är tveklöst att stockholmarna ska ha det snäppet vassare materialet, vilket även oddssättarna instämmer i inför matchen specifikt och dubbelmötet som helhet.

Toppklubbarna i landet har stora kvalitéer, men en sådan kan inte Mariupol räknas som. Bara för ett par år sedan kom de upp från andradivisionen och landade i mitten av förstaditot förra året. Den här säsongen premiärspelade de i häromdagen och då blev det en 1-2-förlust mot Zorya, som ni säkert minns från mötena med Östersund i Europa League 2017/18.

Det är i absolut toppform som Djurgården kommer till den här matchen. Vinsterna trillar in en efter annan, senast mot Häcken och dessförinnan mot Kalmar, och nu ser de ut som en av de hetaste titelkandidaterna i Allsvenskan. Addera på det att årets Svenska Cupen också plockades hem.

Anfallsproblem i DIF

Gästerna kommer ställa upp i en klassisk 3-5-2-uppställning, i försvar 5-3-2, och med all säkerhet backa hemåt med större delen av manskapet; låta DIF ha bollen, tajta till det och försöka kontra effektivt.

Nu har vi ett Djurgården som har vissa anfallsproblem, men där försvarsspelet är betongstarkt, och mindre har dessa inte blivit i och med att Tinotenda Kadewere är skadad.

Anfallspartner med Kerim Mrabti blir därför Dzenis Kosica, som verkar sakna självförtroendet helt, eller Aliou Badji. Den senare nämnda hoppade in och satte 2-1-baljan mot Häcken senast, men annars varit iskall.

Samtidigt är det av stor betydelse för DIF att inte släppa in mål här på hemmaplan och vi väntar oss därför en låst matchbild: få målchanser och i sin tur få mål.

Att båda lagen INTE gör mål spelas till det fina oddset 1,78 hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål (BLGM – nej)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 19:00, torsdag 26/7
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.