Speltips inför Dortmund – Augsburg 26/2: Form, klass och hemmaplan

Spelbloggare Publicerat: 26 February 2018

Ett stärkt Borussia Dortmund är det som kommer tillbaka till Signal Iduna Park för match mot mittenplacerade och något småkalla Augsburg. Hemmavinst att vänta? Det är vartåt vi lutar.

Åtta matcher utan förlust, en andraplats i Bundesliga och i veckan klara för nästa slutspelsrunda i Europa League via 4-3 över två möten mot italienska Atalanta. Det börjar ljusna på himmelen för Dortmund, som mer och mer påminner oss om vad de det facto är kapabla av.

Främsta prioritet är, såklart, att plocka en av de fyra CL-platserna i tabellen – och trots en andraplats är det långtifrån klappat och klart. Ner till plats nummer sex och RB Leipzig har man så lite som två poäng till godo, i det så extremt täta skiktet bakom totalt dominerande Bayern München.

Efter två sämre prestationer och resultat – förluster mot nämnda Leipzig samt Stuttgart – har Augsburg tappat enormt med mark i tabellen, så pass att de till och med fallit till den undre tabellhalvan.

Men det tål att upprepas hur tätt det är i Bundesliga! En trea här skulle dock förändra situationen markant och man åter få känn på Europaplatserna. Men vad talar för att en sådan skulle kunna plockas?

Klar fördel Dortmund

Det är klar fördel för Borussia Dortmund inför matchen. Fördel i aspekterna klass, form och hemmaplan kombinerat innebär ett betydande favoritskap – ett som vi har svårt att se dem misslyckas med att förvalta.

Innan 1-1-krysset borta mot Atalanta, som betydde att de är vidare i Europa League, hade Dortmund vunnit fyra matcher på raken och heller inte förlorat sedan mitten av december månad.

Mer och mer påminner Dortmund om det Dortmund som stod så pass starkt för ett par år sedan: med den offensiva frejdigheten, den effektiva förstapressen och raka anfallsspelet. En stor fördel är att de nu har både Mario Götze och Marco Reus hela, tillsammans.

Augsburg har säckat ihop på sistone och alltså förlorat två matcher efter varandra, utan mål framåt. 0-1 hemma mot Stuttgart senast var ett brutalt bottennapp.

På frånvarolistan i Augsburg återfinner vi bland andra avstängde Daniel Opare samt eventuellt duon bestående av Jeffrey Gouweleeuw och Alfred Finnbogason. Statusen runt dem kommer uppdateras närmare avspark.

Hemmaplan, form och klass. Det räcker väl för att motivera ett spel på Dortmund?

-1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – på Dortmund köper vi utan att blinka till oddset 1,80 hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Dortmund -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:30, måndag 26/2
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: