Speltips inför Dortmund – Frankfurt 14/9: Litet skrällbud, månne?

Spelbloggare Publicerat: 14 September 2018

Halleluja! Den stora fredagsunderhållningen kommer från Tyskland och Bundesliga där Borussia Dortmund och Eintracht Frankfurt ska mäta krafterna på Signal Iduna Park. Här hittar ni alla odds, startelvorna och såklart – ett speltips.

Annons:

En favorit att lita på eller ett skrällbud?

Borussia Dortmund ska försöka återta deras position som åtminstone nummer två i den tyska klubbfotbollen. Säsongen inleddes också på bästa möjliga sätt, med en 4-1-kross av en potentiell toppkonkurrent i RB Leipzig. Det var en fantastisk insats in i det sista, där den andra halvan av första halvlek stack ut extra mycket.

Men mindre positiv eftersmak lämnade mötet med Hannover 96 före uppehållet, även om man inte behöver skämmas över ett 0-0-resultat på bortaplan. Såklart.

Från Frankfurts sida har det varit två matcher med helt olika ansikten. Freiburg värjdes undan med 2-0, då borta, i premiären och det följdes upp av ett oväntat tapp när Werder Bremen kom på besök till Waldstadion. 1-2 i baken, där spiken i kistan kom så sent som i den 96:e minuten. Käftsmäll!

Gästerna kommer hit rätt svårt skadeskjutna, med Marco Russ samt Goncalo Paciencia på kanske-listan. Saknas helt säkert gör Jetro Willems, Carlos Salcedo samt Timothy Chandler. Dortmund har frågetecken över Christian Pulisic, Jacob Bruun Larsen och Roman Bürki. Out är Raphael Guerreiro samt Ömer Toprak.

Plusspel på Frankfurt

Dortmund har haft det extremt enkelt i hemmamötena med Frankfurt de senaste åren, men att enbart titta på historia kan bli dyrt – och vi ser faktiskt värde i att investera i skrällspelen denna afton.

Visst, Dortmund är betraktade som den främste utmanaren till Bayern München och har ett starkare spelarmaterial än Frankfurt, som också är skadeskjutna inför matchen.

Men skillnaderna är inte så extrema och undertecknad skulle inte bli helt förvånad om Dortmund floppar även detta år. Insatsen mot Hannover 96 senast var knappast den bästa.

Gästande Frankfurt kommer förvisso från ett bottennapp, men känns ändå – över det hela – relativt stabila och kan bjuda på en del motstånd denna afton. Kanske förlorar, men håller det tätt?

+1,5 mål (asian handicap) på Frankfurt känns som ett fullt acceptabelt spel till 1,75x – ett odds som presenteras av Bethard. Då sitter spelet om de vinner, spelar lika eller förlorar med max uddamålet.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% extra upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Frankfurt +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, fredag 14/9
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.