Speltips inför Eibar – Malaga 22/1: Tränareffekten uteblir

Simon Pålsson Publicerat: 22 January 2018

Eibar kliver in i måndagens möte med Malaga som favoriter och trots att gästerna faktiskt nyligen gjort ett skifte på tränarposten ställer vi oss bakom spelbolagen här.

Spansk ligafotboll även på måndagskvällen och här är frågan om vi kan vänta oss någon tränareffekt när nya tränaren José Gonzalez ska försöka rädda Malaga från nedflyttning. Det första uppdraget är den svåra bortamatchen mot Eibar.

På förhand är det inte konstigt att hemmalaget ses som klara favoriter. Faktum är att Eibar tillhör säsongens största utropstecken, inte minst för deras starka spel på hemmaplan. Där radar laget upp vinster, ofta med ganska god marginal dessutom. På det hela taget är formen dessutom väldigt god, med en förlust på de sex senaste. Det var dessutom bara 0-1 mot Atletico Madrid, vilket får ses som en stark insats alldeles oavsett den obefintliga poängskörden.

Malaga har som bekant en horribel – ja, det är det rätta ordvalet – säsong bakom sig och ligger nu toksist med elva inspelade poäng på 19 matcher. Det gör att laget i skrivande stund har hela sju poäng upp till säker mark, ett så prekärt läge att det tvingade fram ett drastiskt beslut av den sportsliga ledningen. Nya tränaren José Gonzalez ska försöka vända på skutan.

Tränareffekt att vänta?

Det är alltid intressant att förhålla sig till nya tränare i klubbar som presterat dåligt. Inte sällan får det en omedelbar effekt och ibland lyckas den även hålla i sig. Men ganska ofta slutar det ungefär som innan, inte minst för att spelartruppen är lika svag som vanligt, samtidigt som tränaren inte får chansen att sätta sin prägel på laget på så kort tid.

Malaga är väldigt formsvaga med fyra raka förluster i ligaspelet och just nu finns ingen vidare ljusning ens i horisonten. 13 gjorda och 33 insläppta talar sitt tydliga språk.

Hemmalaget får klara sig utan tre spelare, men det är å andra sidan tre spelare som varit otillgängliga under en längre tid. Yoel Rodriguez, Fran Rico och Pedro León är inte speldugliga än. Märk väl att Anaitz Arbilla återvänder till laget efter sin avstängning och att han väntas starta i mittlåset.

Betydligt värre ser det ut för gästande Malaga, där nya tränaren José Gonzalez får klara sig utan flera tunga spelare. Juan Carlos Perez och Diego Rolan är inte tillgängliga. Därtill är fyra spelare osäkra till spel, i form av Manuel Iturra, Adalberto Penaranda, Borja Baston och Gonzalo Castro.

Allt talar för hemmalaget. Vi håller tummarna att José Gonzalez inte lyckats få någon effekt än, utan kliver in på det raka spelet. Eibar att vinna spelas till 1,75 gånger krämen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Eibar vinner
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  21:00, måndag 22/1
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: