22 november 2018 AFC Eskilstuna Brommapojkarna Speltips

Speltips inför Elfsborg – Brommapojkarna 5/11: Kniven mot strupen

Det är kniven mot strupen för Brommapojkarna i den allsvenska slutspurten. När de tar picket och packet till Borås, för att ställas mot ett Elfsborg i ingenmansland står motivationsfaktorn i centrum för våra tankar och speltipset.

Annons:

Trots bara en pinne på de sex senaste matcherna, ett kryss och fem förluster, lever den allsvenska överlevnadsdrömmen vidare för Brommapojkarna. Med två matcher kvar på tapeten är de Dalkurd, placerade på kvalplatsen, precis hack i häl. Glappet? Ynka pinnen och en herrans massa mål att hämta in. Nu är det upp till bevis.

Spelschemat kan tala till BP:s fördel – här en match mot ett Elfsborg som häromveckan säkrade kontraktet och saknar någonting av värde att spela för och den sista spelas hemma mot jumbon Trelleborg.

Så, ja. Elfsborg är fast i ingenmansland, efter ett mardrömsår där de varit fastkedjade i bottenstriden. Långtifrån vad som var tanken. Något av ett uppsving har de emellertid fått den senaste månaden, varpå det här kontraktet kunnat ros i hamn, och nu ska boråsarna helt enkelt bara försöka avsluta med stil.

Gnistan – blir den svårfunnen? Risken är flera spelare lämnar klubben inför kommande säsong, åtminstone de mest färgstarka sådana. Mittfältaren Simon Lundevall, intern skytteledare med fem fullsträffar, är en av dem med blickarna på sig.

Bud på skräll

Det kanske är att ta det till viss överdrift, att Elfsborg redan checkat ut – men vidare bra har det inte sett ut sedan kontraktet, då i praktiken och numera även i teorin, säkrats. De kommer från dubbla kryss, i matcherna mot Trelleborg, borta, respektive Dalkurd, hemma.

Kanske kan detta tala för Brommapojkarna, som har allt i världen att spela för? Trots det urusla facit om blott en pinne på de sex senaste matcherna, finns vissa positiva indikatorer inför de två avslutande matcherna.

I förra veckans hemmamöte mot tabelltvåan IFK Norrköping stod BP för en stark insats och det hade mycket väl kunnat sluta på annat sätt än med den 0-1-förlust som det blev.

Här saknar dessutom Elfsborg två startspelare i Rami Kaib samt Daniel Gustavsson, båda avstängda – något som får oss att se dem som en favorit i ännu större fara…

Brommpojkarna +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – hittas till siffror strax över dubbla insatsen och det tas utan att blinka. Klara värdesiffror.

Annons:
  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Brommapojkarna +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet
Spelstopp: 19:00, måndag 5/11
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.