30 oktober 2018 Elfsborg Dalkurd Speltips

Speltips inför Elfsborg – Dalkurd 30/10: Känner ni hur det osar ångest?

Dalkurd – känner ni hur det osar ångest? Nykomlingen har allt att spela för med tre återstående matcher av årets Allsvenskan och mot ett Elfsborg som kan vara mer avslappnade kan det bli på tal om fart och fläkt.

Annons:

I teorin skulle Dalkurd fortfarande kunna kliva upp på säker mark, men då skulle det krävas full pott i de återstående matcherna medan IFK Göteborg, Sirius eller just Elfsborg också förlorar alla. Därför handlar allt om att undvika petas ner till bottenduon och från den har man enbart fördel i målskillnadskolumnen mot Brommapojkarna.

Boråsarna har också så extremt mycket bättre målskillnad att det får räknas som helt klappat och klart: det blir, trots alla om och men, allsvenskt spel 2019.

Mycket finns emellertid att justera till dess. Klubben är en av årets största besvikelser och även om truppen kan argumenteras för att vara alldeles för obalanserad, är det uppseendeväckande hur de kunnat vara inblandade i bottenstriden med det här spelarmaterialet. Under all kritik. För tränaren Jimmy Thelin. För en herrans massa andra.

Förra veckans bortamöte med tabelljumbon och närmast helt avhängda Trelleborg ledde Elfsborg med 2-0 in i halvtidspausen – för att tappa helt och hållet i den andra halvan av matchen. Ojämn insats, som så ofta förut. 2-2 slutade matchen.

En ännu värre smäll åkte Dalkurd däremot på, när de fick besök av BK Häcken och krossades med 0-5. Total klasskillnad – från första till sista minut…

Överspel

Ser sannolikheten för proppen att åka ur som stor här. Målpartaj att vänta på Borås Arena? Det är känslan.

Detta av flera orsaker och den mest uppenbara sådana är hur pass ihåligt försvarsspel Dalkurd bjudit på de senaste veckorna: fem insläppta mot, Häcken, tre mot Östersund och fyra mot AIK. Däremellan kom förvisso en 1-0-vinst över Örebro SK, men siffrorna talar ändå sitt klara språk.

Offensivt har Elfsborg ett, på pappret, vasst material och det finns så mycket mer att kräma ur av dem. Defensivt är de svårt sårbara och i tre av de fyra senaste matcherna har minst två mål släppts in – nio till antalet i dessa.

Nu, eftersom kontraktet i praktiken säkrats, kan boråsarna släppa på bromsen och mot ett desperat Dalkurd tänker vi att tempot kommer höjas rejält. Ett mål åt det ena eller andra hållet skulle kunna öppna upp det totalt.

3-1, kanske?

Över 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – spelas till 1,94 x insatsen hos ComeOn.

Annons:
  Rygga spelet hos ComeOn – Få 400% upp till 400 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 19:00, tisdag 30/10
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.