11 juli 2018 Speltips Kroatien England

Speltips inför England – Costa Rica 7/6: Nytt målspel

En tajt historia? VM-nationerna England och Costa Rica ska mäta krafterna på Elland Roads i Leeds och från den matchen levereras ännu ett målspel från oss på Spelbloggare.

Det här blir den sista av vänskapsmatcher innan mästerskapets premiär för England, medan Costa Rica i början av veckan ställs mot Belgien. Är det kanske därför med lite annorlunda approach de tar sig an matchen?

Sannolikt inte. Det kommer roteras åt båda håll. Bytas runt på positionerna en hel del. Gäller att få fart på fötterna bland spelarna, men också spara desamma på ett smart sätt. I princip som alltid i den här typen av matcher.

England kommer från en moralstärkande och rentav stark prestation mot Nigeria – en match de också vann med siffrorna 2-1 efter mål från Gary Cahill och Harry Kane. Den senare nämnda kommer inneha den kanske största av huvudroller hos ”De tre lejonen”. Därifrån, hans fötter, målen ska komma.

Även Costa Rica står stärkta av en stark insats, där Nordirland krossades med siffrorna tre mål mot noll. Inte mycket till snack om saken där, dessutom mot ett normalt försvarsstarkt motstånd.

Målunderspelet – ett värdeobjekt

Lovande prestationer från såväl England som Costa Rica, med två respektive tre mål framåt sist. Behöver det per automatik betyda att målen är nära till hands här? Inte alls!

Stabiliteten har varit Englands stora trumfkort; hur svåra de varit att få hål på. Se bara på VM-kvalet: tre insläppta på tio matcher. Vänskapsmatcherna därefter, fem till antalet, alla mot tuffa motståndare, har varit täta historier och fyra av dem klivit under 2,5-målslinan.

Costa Rica har valt ut två svåra matcher att värma upp med inför VM, här mot England och därefter Belgien – kanske just för att de kan komma att påminna om flera av mästerskapsbataljerna. Tror de kommer försöka ta det säkra före det osäkra här.

Nollan höll de också mot Nordirland senast, vilket var ett styrkebesked. Å andra sidan kommer de inte alls få samma chanser till konsekvent anfallsspel nu, som då. Den matchen följde förövrigt upp tre raka matcher med under 1,5 mål.

Och som vi vid upprepande tillfällen påpekat i dessa genrepsmatcher, präglas de andra halvlekarna ofta av alla byten och att matcherna således blir sönderryckta. Tappar tempo. Det talar förstås emot målen.

Under 2,5 mål finns att plocka till 1,95 gånger pengarna hos William Hill. Det ser vi som ett värdeobjekt.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:00, torsdag 7/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.