Speltips inför Esbjerg – Sönderjyske 13/8: Öppna dörrar

Spelbloggare Publicerat: 13 August 2018

Dansk fotboll hittas på måndagens meny och slåss om tre färska pinnar ska Esbjerg samt Sönderjyske, som båda varit besvikelser hittills under året. Fokusområde: målen…

Annons:

Esbjergs comeback på dansk toppnivå, i Superliga, har inte varit den enklaste och fyra matcher in i kalasert står man fortfarande utan en enda vinst inspelad på kontot. Upp som en sol och ner som en pannkaka? Eller kan de hitta lite kraft och eventuellt överleva i serien?

Stundtals har det bjudits på rätt bra fotboll, åtminstone underhållande – som i 3-3-krysset mot Randers nu senast. Det var dock en match som leddes med 3-0, fram till den 72:a minuten, och de två sista baklängesmålen kom från den 89:e och framåt. En rejäl härdsmälta för Esbjerg som i och med det får fortsätta jaga årets första trea.

Sönderjyske sticker inte ut – åt varken det ena eller andra hållet. Kan landa runtom i mittenskiktet av tabellen, mest sannolikt. Lite sådan karaktär har även seriepremiären haft, även om det varit lite mindre av de positiva delarna. Ser inte superljust ut, med andra ord.

Senast blev det en knapp 0-1-förlust när AGF besöktes och årets facit står i 1-1-2. Där hoppas man höja sig och varför inte redan med en trea här? Laget är tveklösa favoriter, om än inte överdrivet stora, och ska ha toppchans på hela potten. Tror man att de kommer fixa den, då kan den raka tvåan synas till oddset 2,40.

Ny målfest

Runt Sönderjyske är det… rätt balanserat. Matcher av lite smått blandad karaktär, men varken direkt öppna eller överdrivet tillknäppta. Mellanmjölk.

Men där höjer Esbjerg upp det åt andra hållet. Det har varit helt öppna dörrar i deras matcher, alla innehållit mål åt båda håll och tre av dem passerat 3,5-målslinan. Se bara på hur allt tappades i 3-3-mötet med Randers sist, från offensiv briljans dessförinnan.

Just det, att Esbjerg inte tycks kunna knyta ihop säcken eller stabilt spela på resultat, oroar. Bakåt i banan ser det inte bra ut. Inte bra alls.

Nu börjar dessutom pressen tillta, när vinsterna inte lyckas komma ticka in. Kliver på framåt?

Över 2,5 mål tas till 1,87x hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, måndag 13/8
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.