Speltips inför Espanyol – Barcelona 4/2: Derby i La Liga

Simon Pålsson Publicerat: 4 February 2018

Det står ett katalanskt derby på schemat, den här gången från La Liga. För tredje gången på bara några veckor möter Espanyol sin lokalrival FC Barcelona.

För tredje gången på kort tid är det dags för derby i den katalanska huvudstaden Barcelona. Espanyol står nu som värd och FC Barcelona gästar för andra gången på två veckor. Det första mötet, då i cupspelet, slutade med en 1-0-seger för Espanyol. Därefter kunde FC Barcelona vända med 2-0 på hemmaplan och därigenom ta sig till semifinal i cupen.

Nu är det här kanske inte ett av Europas stora derbyn i termer av stämning och spänning, men det finns ändå någonting visst över mötena mellan lagen. En så extremt tydlig underdog och ett så överlägset lag borde rimligen innebära enkla segrar för FC Barcelona gång på gång, men riktigt så brukar inte bli fallet.

Snarare har Espanyol en ganska god förmåga att göra några av säsongens starkaste insatser just mot sina lokalrivaler, troligen på grund av att de kan spela så avslappnat och slå ur underläge. Samtidigt är det på intet sätt ett dåligt lag. När Espanyol står som hemmalag är trenden tydlig – då får FC Barcelona det tufft och vinner sällan med några enorma siffror. Något liknande väntar vi oss här.

FC Barcelona överlägsna i toppen

Ser vi till den spanska ligatabellen är känslan att FC Barcelona redan nu har avgjort det hela då det i skrivande stund är hela elva poäng ner till närmast jagande lag, Atletico Madrid. Därmed lär fokus från februari månad primärt riktas mot Champions League och självklart cupspelet, där det alltså väntar semifinal.

Trots att segrarna fortsätter att komma på löpande band har de där riktiga urladdningarna blivit allt mer ovanligt för FC Barcelona, som ofta nöjer sig med att vinna 1-0 eller 2-0. Det räcker å andra sidan långt. Espanyol har som bekant lyckats streta emot bra mot FC Barcelona så sent som i januari månad och det finns i våra ögon ingenting som talar mot att laget skulle göra det igen. Adrian Lopez är den enda spelare som ser ut att missa mötet och det är ett avbräck som hemmalaget bör kunna hantera.

0-2 till FC Barcelona ligger nära till hands, men mycket mer än så tror vi inte på.

Under 3 mål (asian handicap) synas till 1,78 gånger insatsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:15, söndag 4/2
TV:    viasatfotboll logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: