Speltips inför Everton – Crystal Palace 21/10: Målspelet testas

Spelbloggare Publicerat: 21 October 2018

Söndagens enda match från Premier League spelas mellan Everton och Crystal Palace och där väntar vi oss en hyfsat tillbakalutad approach från framförallt ena sidan, varpå ett målunderspel lockar.

Annons:

Kan Everton ta ett kliv mot toppen, för att beblandas i striden om Europaplatserna? Målbilden är alltid som sådan för klubben, men utvecklas ofta till besvikelser och nu hoppas man att det ska bli annorlunda.

Ett av de mest fundamentala problemen är hur pass svårt de har att hålla i formen över tid. Mycket upp och ner. Ofta alldeles för mycket åt det sistnämnda.

Visst ljus syns emellertid i tunneln och detta efter de två raka vinsterna före uppehållet – först med 3-0 hemma över Fulham och därefter med 2-1 när Leicester City besöktes. Ett utropstecken har varit brassen tillika nyförvärvet Richarlison, som antecknades för ett av målen mot Leicester och nu står för fyra fullträffar på sex matcher. Är formen konserverad?

Hos Crystal Palace finns en hel del kapacitet, men de förmår inte att få ut den i rena resultat och snittar till och med under pinnen per match i upptakten av serien. Botten är därmed skrämmande nära, varför ett poängtillskott skulle sitta extremt väl på sin plats här.

Att Christian Benteke, skadad, missar matchen för Palace talar starkt emot dem. Utan honom förlorar de deras självklara striker och dessutom står Wilfried Zaha som ett litet frågetecken, tillsammans med Scott Cann samt Connor Wickham.

Hos Everton är James McCarthy, Beni Baningime, André Gomes, Yerry Mina samt Idrissa Gueye i riskzonen för att missa matchen. Detta medan Seamus Coleman helt kan räknas bort ur ekvationen.

Offensiva bekymmer i Palace

Offensivt har Crystal Palace redan haft bekymmer. När Christian Benteke och eventuellt Wilfried Zaha därutöver riskerar få stå åt sidan kommer de få det ännu svårare att kunna såra ett formstarkt Everton.

På de fem senaste matcherna har Palace enbart antecknats för två strutar framåt och sex av årets åtta matcher har klivit under den klassiska 2,5-målslinan. Nu räknar vi med en mer tillbakalutad approach från deras sida, på resande fot och när Everton känner denna medvind.

Mer fart och fläkt är det runt Everton. Händer mycket framåt och bakåt tenderar de att tappa stora ytor. Desto mer stabilt har det emellertid varit i de två senaste matcherna och vi kan mycket väl se dem hålla nollan intakt under kvällen.

Känslan är att en hyfsat tillknäppt match väntar och underspelet på 2,5-målslinan är ett fullt acceptabelt val av spel till oddset 1,85 hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 17:00, söndag 21/10
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.