31 januari 2018 Everton Leicester Speltips

Speltips inför Everton – Leicester 31/1: Extremt ovisst

En extremt oviss och på förhand intressant strid ska Everton och Leicester City ta plats i. Goodison Park är platsen och då tycker vi, trots en nedåtpekande formkurva, att kvällens värdskap är värda att lämna förtroendet hos.

Everton mot Leicester. Det kanske inte låter som den hetaste av matcher, men här har vi på Spelbloggare höga förväntningar! Spännande lär det åtminstone bli, i en match där det är oerhört svårt att skilja lagen åt.

Sam Allardyce-effekten ser ut att ha ebbat ut för Evertons del. I samband med tränarbytet radade de upp fina resultat, till att nu stå med fyra förluster och ett kryss på de senaste matcherna. Glömmas bort ska dock inte att spelschemat inte varit det tacksammaste samt att 1-1 hemma mot West Bromwich förra veckan var ett fall framåt.

På tal om Sam Allardyce har han uttryckt att Gylfi Sigurdsson och Wayne Rooney inte kan spela tillsammans, varpå endast en av dem ser ut att starta. Undertecknad tror på den förstnämnda. Annars är Leighton Baines, James McCarthy och Ramiro Funes Mori saknade. Maarten Stekelenburg och Seamus Coleman tveksamma.

Leicester, då? De har fortfarande lite känn på Europaplatserna och får tituleras som ett litet utropstecken. Arbetskapaciteten är stor och det imponerar. Nu är de även i en klar uppåttrend med 4-2-0 i formraden. Tre av matcherna i FA-cupen, resterande tre i Premier League.

Det är fortsatt flera defensiva avbräck som stör ”The Foxes”. Wes Morgan, Robert Huth samt Matty James väntas få stå åt sidan, även om de två sistnämnda kommer närmare eventuella comebacker.

Plusspel på Everton

Formen talar för Leicester, som vi också värderar som den snäppet bättre parten – precis som tabellen visar på. Men på Goodison Park, inte ska de väl betraktas som favoriter?

Undertecknad menar snarare att det här är rent fifty-fifty, helt öppet, och att hemmaplansfördelen därför äter upp skillnaderna i aspekten form. Sedan kan det vara lätt hänt att överdriva betydelsen av Leicesters sex förlustfria matcher eftersom tre av matcherna varit mot rena blåbärsklubbar i FA-cupen.

Samtidigt har Everton haft ett hemskt tufft spelschema. Förlustsviten om fyra matcher bröt de också senast, via 1-1 mot nästjumbon West Bromwich. Knappast optimalt, men bara att bryta den sviten kan innebära ett lyft sett till självförtroende och moral.

Som ni säkert redan förstått är det i Everton vi ser värdet i, men vi vill också ha vinst på spelet vid oavgjort i matchen – ett mycket tänkbart utfall – och spelar sålunda hemmalaget med +0,25 mål (asian handicap) till oddset 1,75 hos Bethard. Gäller då är halv vinst på spelet vid kryss.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Everton +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 31/1
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 31%
X: 31%
2: 38%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 60%