Speltips inför Everton – Liverpool 7/4: Merseysidederby!

Spelbloggare Publicerat: 3 April 2018

Merseysidederby! Everton tar emot ärkerivalen och ett Liverpool med blickarna på annat på Goodison Park och menar vi det öppna upp matchen delvis för en skräll, men inte minst för ett specifikt målspel.

Observera att avsparken tas redan 13:30 och att införsnacket på Viasat tar fart halvtimmen före det. Matchen ses bäst på deras kanal, Viasat Premium eller streamas via Viaplay.

Ett av Europas i allmänhet och Englands i synnerhet största av derbyn är det som ska utspelas – Merseysidederbyt. Rivaliteten som finns mellan Everton och Liverpool är svår att ta på, hur stor och djupt förankrad den är i klubbarna och i deras supporterskaror.

Därför är det lite speciellt att Liverpool inför den här matchen påtalat viss – kanske till och med stor – rotation i deras startelva, men det är också enkelt att förstå varför och lika enkelt är det att köpa.

Redan under tisdagen vankas nämligen returmötet mot Manchester City i Champions League för Liverpool och i Premier League är en CL-plats till nästa år så gott som säkrad, varpå den sportsliga betydelsen av den här fajten minskar avsevärt.

Till den där returmatchen har Liverpool 3-0 att gå på från Anfield och är således stora favoriter, från att ha varit klara underdogs på förhand, till att avancera vidare till semifinalen och därmed skicka ut den i praktiken redan klara Premier League-vinnaren. Det vore en storskalp.

Everton, då? De är nia i tabellen, nästan helt utan chans på en plats ut i Europa. Här ser Sam Allardyce och hans mannar dock med all säkerhet chansen att knäppa deras ärkerivaler på näsan och ta avstamp inför en lyckad avslutning på säsongen.

Skadeproblematiken har legat över Everton som en våt filt över hela säsongen och inför denna derbyfajt saknas spelare som Gylfi Sigurdsson, James McCarthy, Maarten Stekelenburg samt eventuellt Idrissa Gueye samt Tom Davies.

Även Liverpool har en välfylld skadelista prydd med namn som Ragnar Klavan, Joel Matip och Adam Lallana. De stora frågetecknen finns dock runt Emre Can samt Mohamed Salah, som båda står som osäkra.

Mål åt båda håll

Oavsett rotation – det kommer det bli på tal om, sannolikt på både offensiva och defensiva positioner, kommer Liverpool ha slagkraft framåt i banan. De har en bred, väloljad och potent offensiv som sätter skräck i vilka världsförsvar som helst. Se bara hur Manchester City kördes över i veckan!

Men motivationsfaktorn är av stor betydelse här. Förutom rotationen blir det sannolikt svårt för Liverpoolspelarna att hålla fullt fokus: allt det är ju, förstås, på kommande veckas CL-retur.

Förväxla inte med att det handlar om att lägga sig platt i ett derby som detta, men den faktorns inverkan ska inte heller underskattas.

Everton är därtill förhållandevis starka på Goodison Park och ska ha nycklarna att i alla fall såra motståndarna. Ser vi till deras fyra senaste matcher, två hemma och två borta, har alla innehållit mål åt båda håll. Sist: 1-3 mot nämnda City.

De tre senaste inbördes mötena har innehållit mål åt båda håll. Blir det till fyra nu?

BLGM-spelet tas till fullt acceptabla 1,77x hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 13:30, lördag 7/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: