Speltips inför Falkenberg – Gefle 10/6: Toppen mot botten

Spelbloggare Publicerat: 9 June 2018

Superettans serieledare och allsvenskt jagande Falkenberg tar emot ett Gefle i knipa på Falcon Alkoholfri Arena i vad som kan komma att bli en ensidig historia. Proppen ur?

Veckans näst sista match från Superettan är en klassisk toppen mot botten-historia. Falkenberg är ute efter ett kontrakt i Allsvenskan. Gefle försöker undvika att flyttas ner i Division 1.

Falkenbergs facit om 7-3-1 och en målskillnad på 23-13 har fört dem till platsen som serieledare i Superettan, men det är också en hård konkurrenssituation i toppen av serien, varpå det är långtifrån klappat och klart.

De hetaste kandidaterna för allsvenskt spel är toppkvintetten bestående av just FFF samt Örgryte, AFC Eskilstuna, Helsingborg och Halmstad. De hittas alla inom en knapp radie, där de två sistnämnda är tre respektive fyra pinnar på efterkälken – båda med matchen mindre spelade. Observera att speltipset är skrivet och publicerat före HBK:s match mot Frej.

Inför säsongen startade värderade undertecknad Gefle som ett klassiskt mittenlag i den här konkurrensen, men det ser snarare ut att bli en benhård bottenstrid. Laget är just nu tredjejumbo, på kvalplats, och har skrapat ihop blott nio pinnar på 11 matcher. Senaste vinsten kom i slutet av april månad och sedan dess har sju matcher spelats.

Segern – nästan som skriven i sten

Toppen mot botten. Formstarkt mot formsvagt. Falkenberg med hemmaplansfördelen. Summa summarum: en favorit att lita på?

Det är vad vi är inne på; att FFF löser hem hela potten, de tre pinnarna. Försvinnande lite talar emot att så skulle bli fallet.

Falkenberg har hittat stilen – med besked. Det var oerhört nära att bli en trea när tabelltvåan Örgryte besöktes förra veckan, men ett sent baklängesmål betydde istället 1-1. På förhand var det garanterat ett resultat som hade kunnat köpas: kryss, borta mot en toppkonkurrent.

Nu har de inte förlorat på fem matcher, varav tre vunnits och är med det herre på täppan…

Gefle kämpar på i motvind, snittar under en poäng per match och har inte vunnit sedan april månad. Sist fick de förvisso 1-1 hemma mot Helsingborg, men det var bara centimeter från att landa i en förlust och den matchen följde upp en brutal 1-5-förlust mot Landskrona BoIS – på hemmaplan.

Hemmavinst? Absolut! Med större siffror? Mycket möjligt!

Spelet blir Falkenberg -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med exakt ett mål – till fina 1,80x hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Falkenberg -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 15:00, söndag 10/6
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.