Speltips inför FC Köln – Borussia Dortmund 2/2: Tysk skrällpeng

Simon Pålsson Publicerat: 1 February 2018

Det går att investera skrällpengar i den tyska ligan också. Det står klart inför mötet mellan FC Köln och Borussia Dortmund i Bundesliga, en match som spelas 20:30 på fredagskvällen.

Det har onekligen hänt saker i detta Borussia Dortmund som inte längre går att känna igen riktigt. I Bundesliga haltar laget ordentligt och något avancemang till slutspel i Champions League blev det inte heller för den tyska storklubben.

I januarifönstret blev Pierre-Emerick Aubemeyang till slut klar för Arsenal och lagets enda etablerade anfallare lämnade därmed spelartruppen. Michy Batshuayi har visserligen lånats in från Chelsea och tros få ett mycket viktigt ansvar under våren, samtidigt som Alexander Isak möjligen kan få sig en chans eller två att trycka in sina första mål i Bundesliga.

Hur som helst er det inte helt lovande ut för Borussia Dortmund, som nu tar sig till Köln för ännu en tuff bortamatch. Inför det här mötet står laget på tre raka oavgjorda matcher i ligaspelet, trots att det har handlat om klart överkomligt motstånd. Den där riktiga förmågan att köra över sina motståndare finns inte längre.

FC Köln kan streta emot

För motståndet står alltså FC Köln, ett lag som inte ska underskattas av flertalet anledningar. Allra främst är det såklart ett bra lag som trots sin tabellposition bör ha kvalité nog att kunna stanna kvar i Bundesliga. Just nu ligger laget som jumbo, med fyra poäng upp till säker mark.

Ser vi till formen efter vinteruppehållet är känslan tydlig att det finns en klar plan för att vända på det här, med två vinster och en oavgjord efter tre matcher. Allting ser åter stabilare ut för FC Köln.

Det är klart att Borussia Dortmund får ses som favoriter inför ett sådant möte, men det vore direkt dumt att inte ta hemmalaget på allvar. Den fina formen, lagets prekära tabellposition och det faktum att gästerna är rejält stukade offensivt är alla faktorer som talar för att FC Köln ska kunna göra en bra insats.

X (oavgjort) ger hela 3,75 gånger insatsen och är i vårt tycke en acceptabel tv-peng inför den här matchen.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, fredag 2/2
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: