Speltips inför Fiorentina – Inter 5/1: Spelbolagen överdriver

Spelbloggare Publicerat: 5 January 2018

Formen är all möjlig under kritik för Inter, som tappat enormt med mark i jakten på Scudetton. Kan de studsa tillbaka snart – kanske redan nu, borta mot Fiorentina? Det återstår att se. Vi har i alla fall en spelidé inför matchen.

Vad är det som hänt? Som en blixt från klar himmel har Inter tappat mer eller mindre allt, dippat ner djupt. Av de sex senaste matcherna, varav två i cupen, har inte en enda vunnits under ordinarie speltid och det har blott blivit ett mål framåt under denna period. Under all kritik, förstås.

När inte ens Mauricio Icardi lyckas leverera mål, då är det uppenbart att det offensiva maskineriet skadats. Kanske är det också ett bevis på hur Inter är alltför beroende av att argentinaren är i form.

Nåja, om Inter lyckas vända på skutan nu, då är det inte kört i jakten på Scudetton. Glappet till serieledande Napoli, från tredjeplatsen, är på sju poäng.

För Fiorentina är formen bättre och klubben är alltjämt uppe på den övre tabellhalvan, som åtta mer specifikt, vilket får betraktas vara ett styrkebesked. Klubben är mitt i ett generationsskifte; saknar rutin, men har visat att talangen räcker åtminstone en bit.

Till spel kommer ”Violerna från Florens” med ett oavgjort utfall – en vara det blivit en hel del av på sistone –  hemma mot Milan senast. Dessförinnan förlorade de mot Lazio i cupen, i den enda förlusten på nio matcher.

Enda potentiella avbräcket för Fiorentina är på Germán Pezzella. Fortsatt borta i Inter är duon bestående av Danilo D’Ambrosio samt Miranda.

Dippen till trots – Inter får förtroendet

Vi har stor respekt för Fiorentina. Dessutom spelade de bra fotboll mot Milan innan det nya året tog vid, även om det ”bara” stannade vid en pinne. Och Inter, de är i årets djupaste formdipp. Ett mål framåt – på sex matcher! Galen statistik med tanke på vilket kraftpaket framstått som innan.

Men det finns mer att värdera in i det hela – och det är den rena klasskillnaden. Inter ska värderas som flera klasser bättre än Fiorentina, vilket tabellen också understryker, och snart måste helt enkelt en reaktion komma på de senaste veckornas debacle. När det väl lossnar, kan det lossna rejält.

0-0 mot Lazio senast, det var åtminstone ett fall framåt för Inter. Tar ännu ett kliv framåt nu?

Oddssättarna menar att det här ska vara fifty-fifty – vi att Inter, trots allt, ska inneha favoritskapet.

Därför spelas Inter med +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till oddset 1,97 hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Inter +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, fredag 5/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: