Speltips inför Fortuna Düsseldorf – Dortmund 18/12: Solklar favorit

Spelbloggare Publicerat: 18 December 2018

Serieledande och för närvarande helt dominanta Borussia Dortmund tar picket och packet till Düsseldorf och Merkur Spiel-Arena var nedflyttningshotade Fortuna Düsseldorf står för motståndet. Klasskillnad här, va?

Annons:

Upp som en sol, ned som en pannkaka? Fortuna Düsseldorf, som förra året kom etta i den tyska andradivisionen, har fått svart på vitt vilken nivåhöjning det är på fotbollen uppe i finrummet och hittas, precis som väntat, i det nedersta skiktet av serien.

Mer bestämt: tredje sist, alltså på kvalplatsen nedåt, och under året har det blivit tre vinster, tre kryss och hela nio förluster. Säker mark är inom lika nära räckhåll som de två jumboplatserna, som man för allt i världen vill se till att undvika.

Glädjas åt och ta med energi från förra helgen kan de emellertid, Fortuna Düsseldorf. Då städades Freiburg undan med två mål mot noll – en i stort stärkande insats, där det skapades en del trots relativt lite bollinnehav.

Borussia Dortmund, då? Där är dominansen total. Flera års tid av järndominans från rivalen Bayern München, återfinns man nu på toppen av kullen och redan efter 15 omgångar hela nio poäng före den nämnda konkurrenten liksom Borussia M’gladbach. Kan standarden vidarehållas? Fansen har suktat så efter de stora framgångarna.

Addera på detta att Dortmund är klara för Champions Leagues slutspel efter att ha toppat grupp A på bättre inbördes statistik än världspjäsen Atlético Madrid. Övrig konkurrens stod Club Brugge och Monaco för.

Botten mot toppen – klasskillnad!

Botten mot toppen. Och det borde märkas av i matchen. Tror benhårt på Dortmund här.

För ja, hur ska serieledarna sättas stopp för? Leveransen är total, ute i Europa och inhemskt. Facit i seriespelet är makalösa 12-3-0 med en målskillnad om +26 baljor. Nu dröjer det också innan CL-fotbollen återtar farts, så fullt fokus här och nu. Fyra raka matcher är vunna och senast besegrades Werder Bremen.

Man ska värdera in att Düsseldorf det facto kommer från en trea, men den kammades hem i en match helt olik denna. När nivån höjs, hänger de sällan med i svängarna och nu är dessutom en handfull spelare skadade och således indisponibla.

1,85 gånger degen för Dortmund -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de bara vinner med uddamålet – tas gladeligen hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Dortmund -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 20:30, tisdag 18/12
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.