Speltips inför Frankrike – Kroatien 15/7: VM-FINAL!

Spelbloggare Publicerat: 15 July 2018

Matchen med stort M. Finalen med stort F. VM 2018 ska summeras – och nu återstår det att se vilken nation som får fira världens största titel: närmast kompletta Frankrike eller historiska Kroatien i deras första VM-final? Speltips, odds och startelvor inför matchen hittar ni bäst här.

Annons:

Frankrike överarbetade inte i onödan i mästerskapets gruppspel, fick heller inte fullt flyt i spelet – men det räckte ändå enkelt till en förstaplats och biljett till utslagsfasen, åttondelsfinalen.

Och därefter? Då har ”Les Bleus” exploderat totalt! Först skickades Argentina ut, sedan Uruguay och till sist Belgien – alla sådana motstånd som hade kunnat tänkas vinna det här mästerskapet. Ren och skär världsklass.

Det är den känslan man får av Frankrike: ren och skär världsklass. Individuell klass kombinerat med kollektiv dito har bäddat för denna finalplats och ser vi till semifinalen mot Belgien, som offensivt sett kanske hade VM:s starkaste trupp, låstes de upp totalt.

Mittbacksparet Samuel Umtiti och Raphael Varane var helt fenomenala och den förstnämnda skallade även in matchens enda mål.

Gruppspelets stora utropstecken var, utan diskussion, Kroatien. Såväl Nigeria som Argentina sopades banan med och med en b-betonad startelva kunde man även vinna över Island. Marginalerna har varit desto mindre därefter; straffar krävdes för att skilja dem åt från både Danmark och värdnationen Ryssland, innan förlängningssegern över England i semifinalen.

Blaise Matuidi samt Djibril Sidibe är osäkra för ”Les Bleus”. Ska inte påverka alltför mycket. Den stora frågan är huruvida Mario Mandzukic kan medverka för Kroatien, då han klev ut semifinalen med kramper. Allt tyder dock på att han spelar från start. Ska mycket till för att missa en match som denna. Utöver det är Ivan Strinic tveksam.

Nedtryckta målspel

Det kan vara så att Kroatien medvetet vill dra ner lite extra på tempot. Alla deras tre slutspelsmatcher har varit 120 minuter och de har bara fått vila fyra dagar inför matchen, mot Frankrikes fem. Faktorer som inte ska förminskas i dess betydelse.

Och med tanke på hur stabila Frankrike var bakåt i banan mot Belgien hade man då kunnat förutspå en målsnål match, men här har oddssättarna tagit det hela till överdrift.

Kroatien har trots allt varit inblandade i flera målrika historier, med mål såväl framåt som bakåt, och mästerskapets fem spelade matcher har alla innehållit minst två mål. En spelare som Mario Mandzukic har bara blivit bättre och bättre. Dessutom var det han som avgjorde mot England.

Att Frankrike skulle lämna banan mållösa är helt otänkbart. Kylian Mbappé och Antoine Griezmann ser båda ut att ha toppat formen. Klasspelare.

2-1/1-1?

Över 1,5 mål i matchen spelas till klart spelvärda 1,62 gånger pengarna hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% extra upp till 500 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 1,5 mål
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:00, söndag 15/7
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.