Speltips inför Frankrike – USA 9/6: Mål – men åt vilket håll?

Spelbloggare Publicerat: 9 June 2018

Frankrike mot USA. Det står på tapeten. Och från oss på Spelbloggare höjs svårighetsgraden – med ett speltips hämtat från målmarknaden, värt 2,75 x såsen…

Nu är det nära! Exakt en vecka kvarstår innan ”Les Bleus” premiärspelar i sommarens så heta världsmästerskap. Då möter de Australien, därefter Peru och till sist Danmark innan ett eventuellt – väntat – slutspel.

Kravbilden är, som alltid, enorm på Frankrike. Det är en klassisk fotbollsnation och i spelarmaterialet finns en handfull rena världsklassnamn. Undertecknad ser spelare som Antoine Griezmann, Paul Pogba samt N’Golo Kante som några av huvudpjäserna, men då ska inte sådana som Kylian Mbappé och Hugo Lloris glömmas bort.

Så, visst är ”Les Bleus” en av mästerskapets största favoriter på förhand. Att de dessutom ställs mot relativt tacksamt motstånd i den första fasen, gruppspelet, talar bara ännu starkare för dem.

USA är lite… sisådär? Stora namn saknas. En del spelare är ute i Europa, om än inte på den bästa nivån, andra i Mexiko och flera i inhemska MLS. Osar inte direkt klass, eller hur?

Ändå var det ett brutalt misslyckande att inte komma till VM 2018 – för det hade de alla chanser till. Från kvalets avslutande och femte runda, ett gruppspel innehållande sex lag, slussades tre direkt till Ryssland medan nummer fyra skulle få kvala.

USA, de blev femma. Detta trots att de var trea inför den sista matchen, där de föll mot ett Trinidad och Tobago utan någonting att spela för. Med det hamnade de under Honduras, Panama, Costa Rica samt Mexiko.

Mål åt båda håll

En spelare som Kylian Mbappé kan komma att vilas för Frankrikes del efter att ha startat två raka matcher och det kan roteras ännu mer än så. Oavsett vad fallet blir kommer de ställa upp ett flera klasser bättre lag än just USA.

Hemmamål kommer vi med andra ord få se. Annat vore en storskräll. Nu är också målformen fin i ”Les Bleus”, som hittat nätet vid minst två tillfällen i sju raka matcher, däribland mot Tyskland, Colombia och nu senast Italien – en match som de vann med tre mål mot ett.

Men det ska också nämnas att fransoserna läckt en del bakåt och släppt in mål i fyra av de fem senaste matcherna. Annat typ av motstånd än USA, bättre sådant, har det varit och det ska understrykas – men alltjämt kan det peka på viss stökighet defensivt.

USA har deras främsta kvalitéer offensivt. Exempelvis stod de för flest mål framåt i deras VM-kval – alltså utan att nå till mästerskapet. Förra veckan petades en balja in i 1-2-förlusten mot Irland. Av raddan vänskapsmatcher efter kvalspelet har de målat i fyra av fem, däribland mot Portugal.

Alla byten och rotation senare i matchen kan även tala emot en storfavorit som Frankrike.

Allt som allt underskattas USA:s möjligheter och vi spelar att båda lagen ska göra mål till oddset 2,75 hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,75 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:00, lördag 9/6
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.