Speltips inför Fulham – Arsenal 7/10: Derbydags!

Spelbloggare Publicerat: 6 October 2018

Det är ett stärkt Arsenal som kommer till spel i derbyt mot Fulham, som är desto mindre konkurrenskraftigt, på Carven Cottage i London. En favorit att lita på?

Annons:

Hetare derbyn finns det en handfull av i England, men det är såklart att matchen spetsas till lite extra med förutsättningarna som råder – två klubbar från samma stad och den rivalitet som följer med utav det.

Fulham spelar deras första säsong i Premier League sedan spelåret 2013/14 och är svårt nederlagstippade från alla håll och kanter. Tufft har de också haft det, med resultatraden om 1-2-4. Kan mycket med krävas? Laget är trots allt fortfarande över strecket.

Dessutom lever man kvar i Ligacupen efter att ha städat av Millwall häromveckan. Den matchen följdes dock upp av en klar 0-3-förlust när Everton besöktes på Goodison Park. Även om det dröjde innan nollan sprack, var man knappt nära.

Från förluster i de två inledande matcherna, till att nu ha vunnit åtta raka, varav fem i seriespelet. Utöver det har också de två spelade Europa League-fajterna kammats hem. Unai Emery kan vara tillfreds med sin start på sejouren som tränare för ”Gunners”.

Vad som ska understrykas är att matchandet varit förhållandevis tacksamt under den här vinstsviten. Framöver kommer konkurrensen hårdna.

Åtta raka vinster

De större matcherna, de tuffare sådana, hade Arsenal problem i under upptakten av serien. Därefter har de växlat upp flera nivåer och alltså, som nämnt, vunnit åtta matcher efter varandra. Veckans Europamöte mot Qarabag i Europa League vann de med komfortabla 3-0 – trots stor rotation och bortaplan.

Fulham har ett av de sämsta materialen i hela serien och kommer få kämpa med näbbar och klor för kontraktet.

Det är klart att man inte åker till Carven Cottage, i ett derby, och lunkar hem de tre pinnarna, men skillnaderna ska vara så pass betydande att Arsenal ska ses som spelvärda till dessa siffror…

Minus är det förstås med spelare som Laurent Koscielny, Carl Jenkinson, Petr Cech och eventuellt Pierre-Emerick Aubameyang borta. Situationen är emellertid inte ny, då skadeproblematiken funnits där från premiären. Borde inte påverka alltför mycket.

Anmärk väl också att Fulham saknar Joe Bryan, Neeskens Kebano, Timothy Fosu-Mensah samt Calum Chambers. Relativt stora namn.

Arsenal spelas rakt till 1,67 gånger pengarna hos Betway.

Annons:

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner, rak tvåa
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 13:00, söndag 7/10
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.