29 oktober 2018 GAIS Jönköping Södra speltips superettan

Speltips inför GAIS – AFC Eskilstuna 18/5: Omotiverat favoritskap

Med dunkel form är det som GAIS tar emot ett AFC Eskilstuna i desto bättre trim på Gamla Ullevi under fredagskvällen. Därför: bud på skräll?

Ett spännande spelarmaterial och vinster i de två inledande matcherna. GAIS seglade omgående upp som en tänkbar kandidat för uppflyttning till Allsvenskan, men formkurvan har därefter istället pekat spikrakt neråt och av de fem senaste matcherna är facit två snåla pinnar, 0-2-3.

Göteborgarna hoppas nu kunna återfinna stilen och vissa tendenser har funnits i spelet. Senast, i 0-1-förlusten mot Halmstad, inleddes matchen piggt och man var även hyfsat nära att lyckas peta in kvitteringsbaljan. Trots allt – noll.

Gällande AFC Eskilstuna fanns det en del varningssignaler som ljöd efter att Allsvenskan trillats ur under fjolåret – ändå har kritikerna hittills kunnat motbevisas: facit är 14 pinnar på sju matcher och med det en tredjeplats i serien. Detta trots en halvdan start, till skillnad från just GAIS.

Krysset, via 2-2, mot Varberg förra veckan följde upp fyra segrar, som alla kommit med siffror större än uddamålet. Under den perioden städades bland andra Helsingborg av med siffrorna 2-0 – på bortaplan.

Femtio-femtio?

Det är svårt att inte imponeras av AFC Eskilstuna och hur de lyckats kraftsamla efter uttåget ur det svenska finrummet och som ett symptom på det flera stora spelartapp.

Laget har fått det mesta att snurra runt smärtfritt och ett par större skalper har kunnat plockas. Då tänker vi framförallt på 2-0-vinsten när topptippade Helsingborg besöktes. Allt som allt: en förlust den här serieupptakten…

Annat är det med GAIS, som haft svårt att såväl skapa som förvalta målchanser; få spets i spelet. Sista tredjedelen. Med fem vinstfria matcher ser vi det knappast som motiverat att de får axla favoritskapet, hemmaplan till trots.

Snarare borde det ses som en helt öppen match – en som vi värderar som ganska precis femtio-femtio.

Och då är förstås värdet på AFC, vilka vi spelar med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – till oddset 1,70 hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kronor bonus!

Speltips:

Speltips: AFC Eskilstuna +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (200% upp till 2 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 19:00, fredag 18/5
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.