29 oktober 2018 GAIS Jönköping Södra speltips superettan

Speltips inför GAIS – Örgryte 12/6: Tätt 031-derby

Stenhårt blir det alltid i 031-derbyna mellan GAIS och Örgryte IS och på nytt väntar vi oss en tillknäppt och tajt historia. Slutsatsen, från oss, landar i ett målspel till lockande siffror.

Annons:

Göteborg och Gamla Ullevi, en stad och arena som klubbarna delar. Där ska veckans hetaste match i den svenska elitfotbollens rum utspelas. Och det har redan börjat gnabbas åt båda håll.
– Vi har lite mer spets än vad Öis har som lag. Det gör att vi vinner och att det inte blir kryss, kommenterar GAIS-tränaren Bosko Orovic i en intervju med GP inför matchen.

Något vågat får det ses vara, att påstå ovanstående, då Örgryte det faktum är tabellfyra och åtta pinnar ovanför GAIS i Superettan. Där ser Öis ut som en av de främsta kandidaterna för allsvenskt spel, medan GAIS arbetar mer i uppförsbacke. Såklart.

Annars, på pappret och spelare för spelare, är det två jämna lag. GAIS har efter ett par veckor av sämre resultat kommit tillbaka och innan 1-1-krysset mot Landskrona BoIS senast hade de vunnit två raka matcher – över Frej respektive Öster.

Lite annorlunda ser det ut för Örgryte, som istället tappat deras framfart efter att till och med ha toppat serien. De fyra senaste matcherna har renderat i blott en vinst, vilken kom mot tabelljumbon Värnamo, ett kryss och två förluster. Sist blev det delad pott när toppkonkurrenten Falkenberg kom på besök till Gamla Ullevi.

En del i Öis dipp kan eventuellt förklaras i frånvaron av superstjärnan Diego Montiel, sju mål på nio matcher, men av rapporter att döma kan han eventuellt medverka här, även från start. Positivt besked!

Åtta raka inbördes matcher under linan

Att Montiel eventuellt kan medverka för Öis är förstås en faktor som talar för mål, med hänsyn till vilken form han varit i och det rena målfacit. Dessutom har Örgryte varit inblandade i öppna och fartfyllda historier på sistone.

Men som bekant: ett derby är ett derby. De lever sina egna liv.

Och just dessa 031-derbyn, mellan Öis och GAIS, blir alltid oerhört täta historier. Hårda kampmoment, mindre finlir och färre målchanser – och i sin tur mål.

Exempelvis har hela fem raka inbördes möten slutat oavgjorda och åtta raka innehållit max två mål.

Ser vi specifikt till GAIS statistik har också 6/9 senaste klivit under samma mållina, den på 2,5, och för Örgryte är facit tre av de sex senaste.

Här blir det, som alltid, tätt och jämnt mellan två jämlika lag. Värderar vi in de yttre faktorerna talar det mesta för ett målunderspel.

Under 2,5 mål tas till 1,76x hos Ohmbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet
Spelstopp: 19:00, tisdag 12/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.