12 september 2018 GAIS Värnamo Speltips

Speltips inför GAIS – Värnamo 12/9: Tydlig underskattning

Ett lite småkallt GAIS mot ett sprudlande men fortsatt pressat Värnamo. En spännande match väntar i Superettan och det bästa av allt är att vi på Spelbloggare i den hittat dagens bästa speltips.

Annons:

In i sommaruppehållet – uträknade, utskrattade och uppstagade förluster. IFK Värnamo anseddes mer eller mindre klara för att skickas ut ur elitfotbollscenen, som jumbo och med katastrofala resultat. En dipp nästan helt utan botten.

Och nu, hur det det ut? Helt annorlunda. Skutan har vänts på. Klubben satsade stort under sommaruppehållet, fick in flera nyförvärv och visar att de menar allvar när det allsvenska kontraktet ska lösas. Efter uppehållet har det blivit fyra vunna, två kryss och inte en enda förlust, varpå de två bottenplatserna lämnats och man nu hittas på kvalplats. En vinst här och de kliver jämnt upp emot Frej på säker mark.

GAIS är så mycket mellanmjölk det bara kan bli – och detta under ett år där det utstakade målet var att i alla fall utmana i toppen. De är placerade på plats nummer nio i tabellen, utan större risk att dras in i bottenstriden och helt utan chans på de allsvenska biljetterna. Tändvätskan – hittar man den?

Förlustfria i sex matcher

Det är fortfarande ett faktum att oddssättarna och marknaden inte helt velat släppa den hemska våren och bakar in den i analysen – och då fortsätter vi hitta värden på spelen till deras favör. Det handlar trots allt om en av seriens just nu bästa lag.

Värnamo har framförallt hittat nycklarna i det offensiva; målat i åtta raka matcher och har 5-2-0 i resultatfacit sedan uppehållets slut. För en och en halv vecka sedan blev det en pinne via ett 2-2-kross borta mot bottenkonkurrenten Varberg BoIS.

Detta medan GAIS slagit av på takten, verkar ha svårt att hitta gnistan och radar upp dåliga resultat. Det är faktiskt så pass illa att enbart en av de sex senaste matcherna vunnits, med tre förluster under samma period, och så få som två på de 11 senaste. Mål släpper de i princip alltid in och mot ett Värnamo vars offensiva maskineri snurrar på i full rulle är risken att bli sårade stor.

Kan mycket väl se Värnamo ta deras förlustfria svit från sex till sju matcher – och till rådande odds kan vi dessutom ta in en halvförsäkring om fallet inte skulle bli sådant till bra betalt…

Med andra ord spelas Värnamo med +0,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka om de ”bara” förlorar med uddamålet – till 1,81x hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Värnamo +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 19:00, onsdag 12/9
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.