24 maj 2018 Gefle AFC Eskilstuna speltips Superettan

Speltips inför Gefle – J-Södra 18/5: Formkurvorna pekandes åt olika håll

Resan uppåt i Superettantabellen hoppas Jönköping Södra kunna fortsätta och intensifiera när de reser norrut, till Gavlevallen, för att ställas mot Gefle. Lyckas de spela hem de tre pinnarna i potten?

Som det är nu – ett bottenmöte. Men att J-Södra skulle hittas i tabellens bottenskikt en bit in på året, det har vi svårt att se. Här handlar det om att jaga ett allsvenskt kontrakt, det som de blev av med i fjol.

Vi på Spelbloggare har understrukit i flera speltips att Gefle ser ut som ett klassiskt mittenlag i den här konkurrensen, sett till deras spelarmaterial – och ännu är det inte på tiden att ändra den uppfattningen.

Däremot kan man oros lite åt deras vägnar. Två raka matcher är förlorade, mot Örgryte samt Halmstad, och liksom J-Södra, som hade en fruktansvärd start på året, stå på sju inspelade poäng. Ett snitt om en per match.

Gästande J-Södra öppnade alltså säsongen med fyra förluster – och krisrubrikerna var totala! – men nu fått ordning på grejerna: två vunna och kryss på de senaste matcherna. De förstnämnda mot Norrby samt Frej och det sistnämnda mot Brage. Kanske inte det tuffaste av schema, ska nämnas.

Jesper Svensson åkte på sitt tredje gula kort mot Frej senast, en match de vann med 1-0 efter mål på stopptid i den andra halvleken, och kommer således missa den här matchen. Stort avbräck.

J-Södra har vaknat till liv!

Vi tror på J-Södra här och synar med glädje dem, fastän de spelar på bortaplan, plast och är oddsfavoriter.

Det ska även nämnas att spelet knappast varit prickfritt i de här matcherna, där pinnarna trillat in – men bara att få in vinnarmentaliteten är av stor betydelse. Mycket kan förklaras i att Stefan Jörgensen hämtats in som huvudtränare. Tränarbyten ger ofta positiv direkteffekt.

Oavsett vad – med det här spelarmaterialet ska J-Södra vara uppe på den övre tabellhalvan och även kunna utmana om topp tre-platserna. Gott om kvalitet.

Med formkurvan pekandes uppåt, medan Gefles pekar neråt, är känslan att det ska mycket till för Jönköping Södra att förlora matchen. Tajt kan det dock bli, varpå vi föredrar att säkra upp oss och få insatsen tillbaka vid oavgjort.

Alltså: J-Södra draw no bet tas till 1,79x hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Jönköping Södra draw no bet
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 19:00, fredag 18/5
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.