7 februari 2020 Alavés Eibar Speltips

Speltips inför Getafe – Eibar 24/8: Raka puckar!

Strax över dubbla insatsen räcker så att det blir över för vårt speltips inför fredagens La Liga-batalj mellan Getafe och Eibar. Vi tar ställning: för favoriten eller en skräll? Svaret får ni här…

Annons:

Den första av fredagens två matcher från det spanska finrummet ska utspelas mellan Getafe och Eibar. Avsparkstiden är 20:15 och matchen visas bäst i streamingtjänsten Strive.

Lite extra intressant blir matchen eftersom det handlar om två klubbar som verkligen överträffade förväntningarna förra året; med en åttondeplats för Getafe och en niondedito för Eibar. Då ska man förvisso värdera in att glappet till den nedre halvan var försvinnande litet.

Gemensamt har de också att respektive premiärmatch slutade upp i förluster. Getafe åkte till Santiago Bernabéu för att ställas mot världspjäsen Real Madrid och förlorade, precis som väntat. Man stretade dock emot hyfsat och siffrorna landade i 0-2. Det behöver de absolut inte skämmas över. En hedervärd insats, där nästintill allt handlade om att jaga boll och täppa till i försvaret.

Mer av ett fiasko, ett praktfiasko, var Eibars start på det nya spelåret. På hemmaplan, mot nykomlingen Huesca, föll de med 1-2 efter en första halva av matchen som var under all sorts kritik. Det stora bollinnehavet förmådde de inte att omvandla i tillräckligt med möjligheter och heller för att hålla motståndarna borta från desamma.

Enda avbräcket för Getafe är på Markel Bergara inför matchen. Eibar saknar Iván Ramis samt Pedro León.

“Allt över dubbelt är bra”

Getafe känns som typiskt mittenmaterial: alldeles för bra för att dras in i bottenstriden, men med alldeles för lite spets för att alls kunna utmana i det övre skiktet av tabellen. Lite mellanmjölk av det hela, i en serie där skillnaderna mellan toppen och botten är enorma.

Mindre hoppfullt ser det ut i Eibar, som faktiskt skulle kunna utvecklas till en kandidat för bottenstriden. I närheten av lika bra som under fjolåret lär det inte bli. Det skulle förvåna oerhört.

Detta värderar vi inte enbart utifrån premiärmatcherna, det vore såklart att dra för stora växlar av det hela, utan mer av spelarmaterialen över det hela.

Eibar säckade ihop fullständigt under den senare delen av försäsongen, med flera besvikelser till vänskapsmatcher – sett till resultat liksom prestation. Väl i premiären var det inte bättre, snarare mycket sämre, och att falla med 1-2 mot ett tunt Huesca, på hemmaplan, ursäktas inte enkelt.

Av Getafes premiär finns inte speciellt mycket att säga – allt talade för att det skulle bli en förlust. De kan komma lite stärkta av en hyfsad försvars- och kämpainsats. Inte fören nu gäller det dock på riktigt!

Allt över dubbelt för den raka ettan ser bra ut. Vi tar den till 2,05 x insatsen hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Getafe vinner, rak etta
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:15, fredag 24/8
TV: 
Stream:  Strive

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.