Speltips inför Getafe – Girona 29/4: Viktig lunchmatch från Spanien

Spelbloggare Publicerat: 29 April 2018

Lunchmatch från Spanien och det är sista rycket! Storskrällarna Getafe och Girona kan fortfarande nå Europaspel via Primera División, men för det krävs nästan en trea – och det kan öppna upp en del dörrar…

Redan 12:00 är det avspark på Coliseum Alfonso Pérez och matchen visas på såväl Viasat Fotboll som Viaplay. En smakstart på söndagen! Det är i alla fall vad vi hoppas på.

Något som gör det hela mer intressant och uppseendeväckande är att båda parter studsade upp från Segunda División, andradivisionen, under fjolåret och att är två av årets största utropstecken. Annat kan inte påstås när de fortfarande har chansen att plocka en Europaplats båda två.

Men ja, för att fallet ska bli sådant krävs det nästan en trea här. Åtminstone vore det väldigt fördelaktigt inför avslutningen.

Lagen är åtta respektive nia i tabellen, med en pinne som skiljer dem åt. Getafe står på samma antal pinnar som sjundeplacerade Sevilla – en plats som leder till Europa League i och med att Barcelona vunnit Copa del Rey – med matchen mer spelad. Gäller verkligen att kamma in här.

Gästerna kommer dessvärre, för deras del, hit med dunkel form: 1-1-4 i resultatraden de senaste veckorna. Under de avslutande fyra matcherna har de dock ett förhållandevis tacksamt spelschema, så hoppet är långtifrån sinat.

Desto större självförtroende kommer Getafe till spel med efter att ha vunnit tre raka matcher, däribland borta över Valencia. Tajta matcher allihopa, där de haft lite vassare udd i de avgörande momenten.

Måste jaga segern – öppnar upp?

Det som stuckit ut med Getafe, varit deras signum, är det så stabila försvarsspelet – med mindre än ett insläppt mål per match i snitt. Men måste det betyda att ännu en tillknäppt och målsnål historia är att vänta här? Verkligen inte!

Nu under säsongsavslutningen måste vissa bli mer desperata än andra och där hör Girona in. De är pressade att vinna matchen för att skaka liv i Europadrömmen och även Getafe kommer jaga segern, i egenskap av hemmalag och när de är konkurrenterna ovan på efterkälken.

Har vi oavgjort, säg 1-1, en bit in i andra halvlek är det mest sannolika av scenarion att dörrar öppnas åt båda håll.

Med ett desperat bortalag på banan hittar vi värde i överspelen på målmarknaden, som har tryckts upp rejält av spelbolagen.

Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två baljor – tas till 1,84x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 500 kr att spela för – med bara 500 insatt!

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (200% extra upp till 1 000 kronor – Unik bonus!)
Spelstopp: 12:00, söndag 29/4
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.