Speltips inför Girona – Real Valladolid 17/8: Premiär i La Liga

Simon Pålsson Publicerat: 15 August 2018

La Liga är äntligen tillbaka och Girona tar sig an Real Valaldolid i det som blir säsongens allra först match, då det såklart vankas rekar och speltips.

Annons:

Estadi Montilivi är skådeplatsen för det som blir säsongens allra första match i La Liga. Det har varit ett långt sommaruppehåll där det hänt väldigt mycket på transfermarknaden, såväl i de stora klubbarna som i de lite mindre.

Två lag som kliver in i säsongen med tillförsikt är Girona och Real Valladolid, som båda spelade mot varandra senast i Segunda Division. Nu är lagen tillbaka i den högsta serien båda två och det lär märkas på inställningen om inte annat. Enligt självbilden hör båda lagen hemma i den högsta av spanska serier.

Som vanligt finns det bara träningsmatcherna att gå på och dessa kan vara mycket missvisande. Nu ska sägas att Girona vunnit mot lag som Tottenham under sommaren, men frågan är det ens kan betecknas som ett rimligt resultat att dra några växlar utifrån? Det var ett högst reservbetonad Spurs som stod på andra sidan.

Ingen sprudlande historia

Real Valladolid har visat prov på väldigt fint försvarsspel under försäsongen och står faktiskt på endast en förlust på åtta träningsmatcher. Det är på många sätt imponerande och gör att laget kan kliva in med gott självförtroende till säsongen.

Inför premiären i La Liga – det här är alltså säsongens allra första match – finns det skadebekymmer att tänka på i båda läger. Värst är det nog för hemmalaget, som inte bara har Johan Mojica skadad, utan som också saknar avstängde Aday Benitez. Därtill är Bono, Jonas Ramalho, Carles Planas och Chrishian Stuani osäkra till spel på grund av skavanker eller dålig form. Hos gästerna är Ivi, Lusmi och David Mayoral inte tillgängliga för spel.

Här tror vi att båda lagen är lite ringrostiga och egentligen saknar spetsen för att gå segrande ur striden. Det talar för en jämn historia.

X (oavgjort) spelas till 3,75 gånger krämen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:   3,75
Bolag:  Betway
Spelstopp:  20:15, fredag 17/8

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.