22 april 2018 Häcken Hammarby Speltips

Speltips inför Häcken – Hammarby 22/4: Lyckan testas på hörnmarknaden

Storskrällen och serieledande Hammarby besöker titelaspiranten BK Häcken på Bravida Arena under söndagseftermiddagen, i en match vi tror på fart och fläkt i. Speltipset? Det hämtas från hörnmarknaden.

Efter fyra allsvenska matcher är Hammarby – ja, tro det eller ej – de enda som inte tappat en enda pinne. Först städades Sirius, Blåvitt och Brommapojkarna undan och nu senast IFK Norrköping, i vad som var det största av statement hittills.

Det är klart att mycket kan hända, men med den här starten kan man inte vifta undan 08:orna som otänkbara titelkandidater. De har visat upp ett frejdigt spel, skapar mycket och har såväl bredd som udd framåt i banan. Den som stuckit ut allra mest är Jiloan Hamad, ofta dominant i matcherna och med fem baljor på dessa fyra matcher.

Häcken har även de en monsteroffensiv – på pappret. Eventuellt seriens namnstarkaste, med spelare som Paulinho, Viktor Lundberg, Alhassan Kamara, Nasiru Mohammed samt en matchotränad Moestafa El Kabir.

På resultatfronten har det varit mer blandad kompott: vinster över Kalmar och Häcken, båda på hemmaplan, samt kryss mot Sirius och en förlust mot Brommapojkarna. Var står göteborgarna? Vartåt barkar det?

Truppfronten finns det inte mycket av värde att nämna. Peter Abrahamsson vaktar fortsatt Häckens mål i frånvaron av Christoffer Källqvist.

Passerar hörnlinan på nytt

Överspelen på målmarknaden lockar lite smått, men oddsen är något väl nedmonterade och större värde finns att tälja på hörnmarknaden.

Tror på en öppen matchbild där, med många situationer runtom och i respektive straffområde. Hammarby har i deras matcher visats vilja föra danserna, ha mycket boll och kommer få sina perioder även här på Bravida Arena.

Stockholmarnas hörnlina är på 4,5 och den har passerats i tre av fyra matcher medan Häckens motståndare passerat ditot i samma antal matcher.

Med öppna dörrar och ett formstarkt Hammarby fyllt av självförtroende, räknar vi med att de kommer komma runt en del på både flankerna liksom skapa situationer i offensivt straffområde.

Därför spelas Hammarby över 4,5 hörnor till 1,83 gånger pengarna hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Hammarby över 4,5 hörnor
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 15:00, söndag 22/4
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 48%
X: 26%
2: 26%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 46%