Speltips inför Häcken – Trelleborg 17/9: Måndagsfotboll från Allsvenskan

Spelbloggare Publicerat: 17 September 2018

Före uppehållet fick BK Häcken ett abrupt slut på deras fina svit medan tabelljumbon Trelleborg hittade tillbaka och stod för en mycket fin insats. Kan de streta emot även här, på Bravida Arena i Göteborg?

Annons:

Sex raka förluster hade Trelleborg radat upp innan deras möte med toppjagande IFK Norrköping och väl där stod de för en mycket fin insats och löste ett 1-1-kryss – en match som hade kunnat sluta lite hur som helst. Kunde ha landat i en trea.

Orsaken bakom lyftet – tillfälligt eller ej? – kan mycket väl pekas åt att Tom Prahl hämtades in i ledarstaben inför matchen. Mycket är emellertid kvar att göra; klubben är fortsatt placerade som jumbo och har en en bra bit upp till Sirius på kvalplatsen samt säker mark.

Häcken på deras höjder är fantastiska att skåda. Dessvärre har det blivit för få av dessa perioder för att på allvar kunnat lyfta, varför de inte är bättre placerade än åtta i tabellen. Ett klassiskt mellanår och de avslutande matcherna kommer enbart handla om enskilda positioner upp och ner.

Göteborgarna hade en fantastisk augusti månad, med fyra matcher av fyra vunna. Målskillnaden i dessa var häpnadsväckande 5-1. Sedan, precis före uppehållet, åkte de på en 0-3-smäll av serieledande AIK. Solnaiterna är för all del fruktansvärt starka, men mer hade man ändå velat ha ut. Större kravbild än så.

Givet underspel

Till den här matchen har Häcken Erik Friberg och Alexander Faltsetas avstängda och det är väl i stort defensiva avbräck, men vi är inne på att det kan komma att påverka på andra fronter också när det blir ett så pass stort tomrum på det centrala mittfältet.

Med färre bollvinster – det kan vi nästan räkna med – och ett sämre andrabollsspel kan innebära att tempot blir svårare att vidarehållas, inte minst i en match där man ska styra med järnhand.

Häcken har också framförallt stuckit ut positivt ur defensiv synvinkel, med så lite som 20 insläppta på exakt samma antal matcher. Innan mötet med AIK hade de tre hållna nollor uppradade.

Gästerna fick struktur på spelet och defensiven mot Norrköping och hoppas nu kunna ta med sig de positiva delarna från den matchen hit. Fortsatt Tom Prahl-effekt?

Förhoppningarna på matchen, sett på målfronten, har blivit alldeles för stora och det kan delvis förklaras i det enorma favoritskap som Häcken får axla. Vi tar därför ställning åt andra hållet…

Under 3,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt tre mål – tas till 1,82x hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos ComeOn – Få 400€ extra upp till 400 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 19:00, måndag 17/9
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.