14 september 2018 Halmstad Varberg Speltips

Speltips inför Halmstad – Varberg 14/9: Överdriven optimism

Det är toppen mot botten i Superettan, från Örjans Vall och matchen mellan Halmstad BK och Varberg BoIS. Tanken är att spelbolagen har en alldeles för optimistisk syn inför den. Blir det lite av ett antiklimax, månne?

Annons:

Pressen är fortsatt stor på Halmstad, för att inte halka efter i jakten på seriens tredjeplats, den som leder till kval. Den innehas för närvarande av AFC Eskilstuna och upp till dem har HBK fem pinnar att hämta in – men med matchen mindre spelad, alltså denna.

En förlust, skulle det innebära att racet är kört? Det kanske vore att ta i lite väl. Uppförsbacken skulle emellertid bli rejält brant.

Det var under augusti månad som Halmstad började hamna på efterkälken, när tre matcher efter varandra förlorades. Nu är de tillbaka på vinnarspåret; har värjt undan Frej med förkrossande 5-1 samt Jönköping Södra med knappa 1-0.

I den andra änden av tabellen härjar Varberg BoI, som slåss med näbbar och klor för att fixa det så värdefulla kontraktet. Ur den spelmässiga aspekten har de steppat upp en nivå, men problemet kvarstår: alldeles för få matcher vinns. Av de 15 senaste har det endast blivit en av den varan.

Nära var det att en blytung trea kunde kammas hem i bottenmötet med Värnamo senast, men en sen 2-2-balja från motståndarna betydde att det stannade vid ett kryss och med det har man så lite som ynka pinnen till bottenduon samt tre till säker mark. Nu: kvalplats.

Keanin Ayer blev utvisad för Varberg i den matchen och missar således den här. Avbräck såklart, även om det handlar om ett nyförvärv som bara varit med i tre matcher.

Värdet på underspelen

Fart och fläkt har det varit i Varbergs två senaste matcher, vilka tillsammans innehållit tio mål, och av den anledningen – med flera? – har spelbolagen pressat ned målspelen en bra bit.

Matcherna innan dess satt däremot försvarsspelet väl och det ska även bakas in i analysen. Här, mot ett toppmotstånd, väntar vi oss ett Varberg som är något mer tillbakalutade i positionerna och i första hand ska bevaka det resultat de har från start.

Halmstad är solklara favoriter och kan sprattla till då och då, men normalt blir det inte överdrivet underhållande när de är i farten. Enbart en av de sju senaste matcherna har innehållit fler än tre mål, för ett exempel som understryker det faktumet.

Senast mot J-Södra stod HBK för en helgjuten försvarsinsats, fastän man var hårt tillbakapressade. Siffrorna summerades också i en 1-0-vinst.

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre mål – finns att syna till 1,71 x insatsen hos Unibet. Klart värdespel.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, fredag 14/9
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.